17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuitorii caminelor de pe strada Motru traiesc in conditii inumane

Locuitorii caminelor de pe strada Motru traiesc in conditii inumane

Peste 100 de familii care locuiesc in caminele de pe strada Motru, la marginea Craiovei, traiesc in conditii inumane. In zona se simte un miros patrunzator, provenit de la mormanele de gunoaie din jur. Locuitorii blocurilor, a caror fatada arata deplorabil, se incadreaza foarte bine in acest peisaj. Sint oameni cu fetele posomorite, impovarati de greutatile zilnice.

Copiii care joaca fotbal pe un teren neamenajat folosesc drept minge diverse cutii luate de prin gunoaie, iar cele doua containere din fata blocurilor sint folosite pe post de porti. Ratia zilnica de mincare de care dispun este insuficienta, dar este singura pe care o pot primi. Desi traiesc in conditii grele, copiii isi continua studiile. Pentru ei, institutiile de invatamint sint un refugiu, acolo uitind pentru citeva ceasuri de conditiile in care isi duc viata.

O problema majora cu care se confrunta locuitorii din caminele de pe strada Motru este lipsa unui loc sigur de munca. Majoritatea oamenilor lucreaza pe unde apuca si pot ramine in orice clipa pe drumuri. Femeile, in special, sint cele care nu isi gasesc o slujba: „Am incercat sa ma angajez de multe ori, dar nu am reusit. Patronii care au fost de acord sa ma primeasca la munca ma tineau citeva saptamini si apoi imi dadeau papucii, zicind ca nu sint calificata pentru ce trebuia sa fac. Asta nu ar fi nimic, dar nici nu ma plateau. Stateam si trudeam pentru o bucata de piine si apoi nu aveam ce sa le pun copiilor pe masa“, povesteste necajita una dintre femei.

Zeci de familii-debransate de la curentul electric

„Nepasarea autoritatilor ne-a adus aici“, spune cu indiferenta unul dintre locatari. Din cauza lipsei banilor, achitarea utilitatilor nu mai constituie de mult o prioritate pentru ei. „Oricum nu putem sa achitam toate datoriile la stat. Cind ne mai ramin bani, mai platim, dar asta se intimpla foarte rar. Avem noroc ca mai exista oameni de suflet, care vin sa ne aduca diverse ajutoare. Uneori este vorba de alimente, alteori de haine, nu sint multe, dar decit deloc…“, sustin oamenii.

Din cauza neachitarii facturilor, zeci de familii au ramas saptamina trecuta fara curent. „Au venit citiva angajati de la ELECTRICA si ne-au taiat lumina pentru ca am ramas in urma cu plata. Nu sint ei de vina, asa au primit ordin de la cei de sus. Dar e pacat ca ne chinuim“, au spus locatarii. Cei mai afectati de aceasta situatie ramin insa copiii, care sint nevoiti sa-si faca temele inainte de lasarea intunericului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS