15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea ANL vine astazi la Craiova

Conducerea ANL vine astazi la Craiova

Vilele din Parcul „Romanescu“, motiv de scandal intre primarie si agentie

Reprezentantii Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) vin astazi la Craiova pentru a gasi o solutie tehnica privind casele construite prin credit ipotecar in spatele Parcului „Nicolae Romanescu“. Subiectul a fost amplu discutat in ultimele zile, ANL aflindu-se in pragul unui scandal cu primaria craioveana. Din cauza necorelarii cotelor topometrice, 14 dintre cele 42 de vile care se construiesc prin agentie se afla cu 40 de centimetri sub nivelul drumului de acces, imobilele riscind sa fie inundate in timpul ploilor.

ANL recomanda nemultumitilor sa dea in judecata primaria

La inceputul saptaminii, conducerea ANL l-a acuzat pe primarul Vasile Bulucea de indiferenta si lipsa de interes in finalizarea proiectului si a amenintat ca va sista toate lucrarile de locuinte finantate prin agentie, deoarece aceasta refuzase sa gaseasca o solutie cu specialistii trimisi de la Bucuresti.

Astazi, specialistii ANL vin sa discute o noua solutie.

„Solutiile trebuia sa fie gasite de primarie, insa aceasta nu s-a implicat. Inginerii si oameni din conducerea agentiei vin pentru ultima oara sa stea de vorba cu primarul. Noi am discutat deja cu proiectantul si am ales solutii agreate de inspectia in constructii. Depinde ce se va constata la fata locului. Daca este nevoie de construirea unor santuri de scurgere linga drum, banii ar trebui sa vina din fondurile Ministerului Transporturilor. Daca va fi vorba de amenajari in curtile imobilelor, se vor utiliza fondurile de neprevazut din bugetul proiectului“, a declarat Corneliu Popescu, directorul general al ANL. Acesta a tinut sa precizeze ca vina pentru necorelarea celor doua proiecte, al caselor si al strazii, apartine exclusiv Primariei Craiova, respectiv Serviciului de sistematizare. Pina cind Vasile Bulucea isi va cauta in propria ograda vinovatii, beneficiarii locuintelor pot da in judecata primaria daca au nemultumiri privind intirzierea lucrarilor, recomanda ANL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS