10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreotul-primar din Telesti candideaza pentru un nou mandat

Preotul-primar din Telesti candideaza pentru un nou mandat

Primarul comunei Telesti – Gorj, preotul Constantin Draghici, va candida pentru un nou mandat. Lansarea sa in cursa electorala a fost facuta la sfirsitul saptaminii trecute, cind PSD si-a anuntat toti candidatii la primariile din localitati. In urma cu citeva luni, cind Biserica Ortodoxa Romana a interzis preotilor sa faca politica, Constantin Draghici anuntase ca va alege sutana. Protopopul Vasile Vladoiu spune ca va aduce la cunostinta Mitropoliei candidatura preotului Constantin Draghici, urmind ca Sfintul Sinod sa ia o decizie in acest caz.

„Este foarte clar ca preotii nu mai au voie sa candideze la primarii sau consilii locale. Sfintul Sinod va decide ce masura va lua in acest caz, cel mai probabil saptamina viitoare“, a declarat Vasile Vladoiu.

Draghici nu va primi votul celui mai batrin membru de partid

Primarul din Telesti a fost destul de nehotarit si in urma cu citeva luni, atunci cind a fost nevoit sa aleaga intre primarie si parohie. In cele din urma, el a spus ca-si va da demisia din PSD, urmind sa ramina primar pina la alegeri. Cu toatea acestea, Constantin Draghici spunea inca de pe atunci ca ar mai vrea sa fie primar inca un mandat pentru a termina unele proiecte incepute in comuna.

Preotul Draghici a devenit celebru dupa ce a reusit sa inscrie in partid un batrin de 100 ani, la o spovedanie. La citeva luni dupa ce a capatat carnetul de partid, Ion Basoi a decedat, astfel ca primarul nu se va putea bucura de votul sau. In luna mai, batrinul ar fi implinit 101 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS