5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomii craioveni, datori cu cinci miliarde la ELECTRICA

Romii craioveni, datori cu cinci miliarde la ELECTRICA

Primarul Vasile Bulucea a convocat la inceputul saptaminii viitoare o intilnire cu Dumitru Tatian, presedintele Partidei Romilor, pentru a clarifica situatia locatarilor de etnie care au datorii foarte mari catre ELECTRICA. Din cauza restantelor de sute de milioane de lei, societatea a amenintat de mai multe ori ca va intrerupe furnizarea curentului electric, in multe cazuri fiind nevoie de interventia municipalitatii pentru ca acest lucru sa nu se intimple. Dupa ce romii au facut greva in fata institutiei, primaria s-a angajat sa achite o parte din datorii (pina in prezent, 82 de milioane de lei) in contul ajutoarelor sociale de care trebuia sa beneficieze unii dintre locatari.

De fiecare data, ELECTRICA a solicitat tot primariei rezolvarea problemei, deoarece majoritatea acestor imobile apartin municipalitatii.

Bulucea a afirmat ieri ca datoriile la curent ale romilor din mai multe locatii (caminele de pe strada Motrului, din Brestei, imobilul de pe strada Madona Dudu, locuintele din Drumul Apelor) insumeaza peste cinci miliarde de lei, achitarea acestora fiind o problema deoarece romii nu au bani, iar primaria nu are posibilitatea legala se le plateasca datoriile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS