7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateELECTRICA va intrerupe curentul la Regia de Termoficare

ELECTRICA va intrerupe curentul la Regia de Termoficare

Sucursala de Furnizare si Distributie a Energiei Electrice (SFDEE) Craiova va declansa, incepind de astazi, o campanie de recuperare a datoriilor acumulate de agentii economici care au ca activitate alimentarea cu apa. „Anul acesta intentionam sa extindem si sa modernizam retelele, dar, din cauza datoriilor pe care nu putem sa le incasam, sintem pusi in imposibilitatea de a face acest lucru. Din pacate, cei care vor avea de suferit vor fi oamenii intrucit intreruperea alimentarii cu energie electrica, spre exemplu, la Regia de Termoficare va avea repercusiuni in tot orasul. Trebuia sa trecem la debransari de anul trecut, dar ne-am gindit ca, fiind iarna, s-ar putea sa cauzam probleme tehnice. Se puteau sparge tevi, iar pagubele ar fi fost mari“, a declarat Petre Grauntanu, inginer-sef la Sectia de Furnizare si Relatii cu Clientii din cadrul SFDEE. Datoriile pe care le are de incasat ELECTRICA de la restantieri sint de aproape 240 de miliarde de lei. „Noi le-am dat preaviz de cinci zile. Cu Regia de Termoficare am facut un grafic de esalonare a datoriilor de 7,5 miliarde de lei scadente din totalul de 17 miliarde si ar trebui sa plateasca pina la sfirsitul lunii. Daca nu platesc pina luni, ii deconectam“, a mai declarat Petre Grauntanu.

Dintre cele aproape 240 de miliarde de lei pe care trebuie sa le incaseze, 14 miliarde provin numai de la NIF Dolj, reprezentind contravaloarea TVA platita deja de ELECTRICA, dar neincasata de la NIF. Marii consumatori inregistreaza datorii de 161 de miliarde de lei, dintre acestia detasindu-se TUFON, cu 13 miliarde, MAT, cu trei miliarde, SNCFR- 32 de miliarde, RAT- trei miliarde si Societatea de Imbunatatiri Funciare Dolj, cu 14 miliarde de lei. Alti datornici mai sint micii consumatori, cu 57 de miliarde de lei, asociatiile de proprietari, cu 4,6 miliarde, si consumatorii casnici, cu 16 miliarde de lei.

A inceput restituirea taxei tv

Incepind de saptamina trecuta, ELECTRICA a inceput sa restituie consumatorilor casnici contravaloarea taxei tv care se incasa pina acum o data cu factura la curentul electric. Cei care beneficiaza de aceasta facilitate sint insa doar consumatorii care isi citesc singuri indexul contorului. „Pina pe 30 iunie trebuie sa restituim taxa tv. Sumele nu se vor acorda direct consumatorilor, ci se vor scadea din factura de la curent. De saptamina aceasta vom restitui si taxa radio“, a adaugat Petre Grauntanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS