10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate40 de miliarde pentru bugetele noilor comune doljene

40 de miliarde pentru bugetele noilor comune doljene

Consiliul Judetean (CJ) Dolj a reusit, dupa multe sfortari, sa asigure bugetele locale pentru cele 12 comune nou-infiintate, totalul acestora ridicindu-se la peste 40,4 miliarde de lei.

Petre Petrescu, vicepresedintele CJ Dolj, a precizat ca repartizarea bugetelor locale s-a facut dupa consultarea cu specialistii de la Directia Finantelor Publice si ca solicitarile primarilor depaseau cu 7,4 miliarde de lei aceasta suma. Aproape jumatate din fonduri, circa 19,3 miliarde de lei, provine din sumele defalcate ca TVA, 6,2 miliarde – de la bugetul de stat, 4,3 miliarde – din repartizarea cotelor pentru echilibrarea bugetelor locale (fonduri pe care CJ le poate repartiza anual, pentru a asigura nivelul minim de finantare necesar functionarii unei administratii locale), in timp ce 1,8 miliarde de lei reprezinta impozitul pe venit. Numai 8,8 miliarde de lei inseamna veniturile proprii ale acestor primarii.

Potrivit lui Petrescu, alocarea acestor fonduri a fost posibila datorita incasarilor mai mari din acest an la bugetul judetului, mentionind ca in acest fel nici o comuna nou-infiintata nu a ramas fara un buget mai mic de 2,5 miliarde de lei. In ceea ce priveste disponibilul financiar, trebuie precizat ca unele localitati au resurse foarte mari, de exemplu, comuna Circea careia i s-a asigurat un buget de peste sapte miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS