5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZilele Municipiului Drobeta Turnu Severin s-ar putea incheia prea devreme

Zilele Municipiului Drobeta Turnu Severin s-ar putea incheia prea devreme

Severinenii ar putea avea parte de o surpriza neplacuta in timpul manifestarilor dedicate Zilelor municipiului, care vor avea loc la sfirsitul acestei saptamini. Organizatorii vor fi nevoiti, in baza noilor prevederi legale, sa incheie spectacolele sustinute la ora 23.00, ora la care, de obicei, pe scena amplasata in fata Casei Tineretului isi fac intrarea formatiile de renume ale muzicii usoare romanesti.

„Potrivit Legii 31/2004, care modifica si completeaza Legea 60/1991, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, cum ar fi mitinguri, demonstratii, manifestatii, competitii sportive, procesiuni, acestea nu pot fi continuate dupa ora 23.00, in caz contrar intrind sub incidenta dispozitiilor actului legislativ, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. In caz contrar, amenzile aplicate organizatorilor pot ajunge pina la 100 de milioane de lei“, a spus maiorul Crinel Zaharescu, purtatorul de cuvint al Comandamentului de Jandarmi Mehedinti.

La rindul lor, reprezentantii primariei severinene spun ca vor aplica aceasta lege, dar conteaza, pe de alta parte, si pe clementa organelor de ordine. „Nu e vorba de o incalcare a legii. Noi vom comprima putin programul si am stabilit deja sa se desfasoare pina la ora 23.00. Vom avea grija ca si nivelul muzicii sa se incadreze in limitele normalului. Jandarmii trebuie sa inteleaga insa si ei ca aici este vorba in principal de tineri, care vor sa asculte muzica, pentru ca ei sint cei care participa mai mult la activitatile nocturne“, a spus viceprimarul Tudor Dinu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS