18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRiscurile concursului de directori pentru unitati liceale

Riscurile concursului de directori pentru unitati liceale

Spre deosebire de concursurile anterioare pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct la unitatile de invatamint, anul acesta, testul de tip grila este sustinut de candidati numai pe calculator.

In aceasta situatie, poate aparea riscul major, in special pentru concurentii mai in virsta si pentru cei care nu stiu sa opereze pe calculator, de a nu promova examenul, chiar daca acestia cunosc bine legislatia din invatamint. Informaticianul Dorel Popa, analist programator la ISJ Dolj, nu exclude aceste riscuri: „Conditionarea rezolvarii testului cu ajutorul calculatorului poate duce la pierderea concursului, in situatia in care unii candidati nu reusesc sa inmineze, in timp util, testul listat la comisia de evaluare.

De asemenea, in cazul in care candidatul nu stie sa parcurga toate etapele necesare rezolvarii testului, daca nu stie sa «copieze» de pe discheta ori sa listeze la imprimanta, acesta poate pierde concursul. Concurentii pot fi ajutati exclusiv in situatii in care apar probleme pur tehnice, precum blocarea hirtiei in imprimanta, cadere sau soc de tensiune“. Aceste riscuri sint valabile doar la concursul de ocupare a functiilor de director, director adjunct la unitati liceale si postliceale.

„Pentru scolile gimnaziale, candidatii vor primi testul grila listat de catre secretarul comisiei de examen si il va rezolva fara calculator, bifind raspunsul corect cu X in casuta corespunzatoare“, a precizat Dorel Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS