Acasă Actualitate Unii ar cumpara si carne alterata daca ar fi mai ieftina

Unii ar cumpara si carne alterata daca ar fi mai ieftina

Marfa ramasa dupa Pasti in galantarele magazinelor din Craiova, chiar daca a depasit termenul de valabilitate sau s-a stricat, este vinduta fara probleme de comercianti. Cine observa ca este ceva in neregula cu produsele din carne si comenteaza scapa, cine nu ramine si fara bani, si fara marfa.

Sint si oameni pentru care calitatea marfii nu conteaza si sustin ca, „daca ar fi mai ieftina, ar cumpara si carne un pic alterata“. „Am mai spala-o cu otet, am mai aranja-o un pic si am minca-o, ce sa facem? Da’ este prea scumpa si asa, stricata, sau cum zic inspectorii astia ca este“, a spus o doamna care se plimba de la o vitrina la alta cu o plasa goala in mina.

La societatile LEGUME FRUCTE si ALIA din Craiovita Noua, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au gasit in special preparate din proc, care nu au avut cautare de Pasti, cu termenul de valabilitate expirat.

Vitrinele frigorifice erau scoase din priza, iar marfa depozitata era lipicioasa din cauza umezelii. „Mezelurile prind mizga, chiar daca sint in termen. Pastrate la temperaturi necorespunzatoare, imediat se deterioreaza. La fel si foile de placinta sau pateurile gata preparate. Daca producatorul scrie pe pachet ca trebuie pastrate la -18 grade Celsius, temperatura trebuie respectata. Altfel, cind le bagi in cuptor nu se mai coc pentru ca nu sint congelate“, a spus Aurelian Toma.

Cinci kilograme de gusa de porc si cinci de slaninuta afumata, cu termenul de valabilitate depasit, au fost deteriorate de inspectorii OJPC, iar societatile verificate au fost sanctionate cu amenzi cuprinse intre cinci si 30 de milioane de lei.

Exit mobile version