21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljul are 20 de asistenti comunitari

Doljul are 20 de asistenti comunitari

Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj a infiintat 20 de posturi de asistenti comunitari, pe baza unui ordin al ministerului sanatatii. Posturile au fost scoase la concurs si ocupate, dupa mai multe sesiuni de examene, in cursul acestei saptamini. Avind printre atributii si pe aceea de supraveghere a starii de sanatate a femeii insarcinate si a copilului mic, asistentul comunitar este un fel de asistent de ocrotire de odinioara. Spre deosebire de predecesorul sau, acesta trebuie sa se ocupe si de supravegherea starii de sanatate a persoanelor defavorizate din comunitatile de romi sau a persoanelor neasigurate. Deocamdata, asistenti comunitari vor fi in localitatile Amarastii de Sus, Amarastii de Jos, Bradesti, Calarasi, Isalnita, Sopot, Sadova, Ostroveni, Bratovoiesti, Galicea Mare, Giubega, Izvoare, Silistea Crucii, Urzicuta, Cetate, Desa, Motatei, Poiana Mare, Maglavit si Segarcea.

Potrivit conducerii DSP Dolj, de anul viitor vor fi infiintate si alte posturi, astfel incit sa existe asistenti comunitari in toate localitatile din judet, inclusiv in orase.

„Dintre conditiile de care s-a tinut cont la angajarea asistentilor comunitari a fost si aceea sa aiba domiciliul stabil in localitatea in care isi desfasoara activitatea. Asistentul comunitar va avea un statut neobisnuit. El va fi angajat al spitalului din zona in care isi desfasoara activitatea, insa va fi platit de Ministerul Sanatatii. Pentru a putea sa colaboreze mai usor cu directia de ocrotire a copilului sau cu serviciul de asistenta sociala, carora trebuie sa le comunice problemele sociale, asistentul comunitar isi va avea sediul la primarie“, a mentionat dr. Stefan Popescu, director executiv adjunct al DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS