11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Zilele Severinului - in perioada 23 - 25 aprilie

Zilele Severinului – in perioada 23 – 25 aprilie

Municipiul Drobeta Turnu Severin va imbraca haine de sarbatoare. In perioada 23 – 25 aprilie, cu ocazia Sfintului Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al orasului, se vor desfasura Zilele Severinului. Conducerea municipalitatii impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti si Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National (DCCPCN) s-au straduit sa ofere severinenilor un program cultural si de divertisment variat care sa acopere toate categoriile de virsta si toate gusturile.

Programul manifestarilor cuprinde expozitii de arta, simpozioane, parade ale portului popular, activitati sportive. Iubitorii muzicii populare romanesti ii pot asculta pe Maria Ciobanu, Sava Negrean Brudascu, Stana Izbasa, Valeriu Sfetcu, Angelica Stoican, iar pentru tinerii severineni vor cinta Candy, Akcent, Blondy, Haiducii si Dan Zorila. Pentru sustinerea financiara a acestor manifestari, Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a aprobat un buget de 800 de milioane de lei.

Moment religios deosebit

Printre manifestarile cultural- artistice ce au loc in aceasta perioada, severinenii vor asista si la un moment religios deosebit: intronarea Preasfintitului Nicodim Gorjeanul ca Episcop al Episcopiei Severinului si Strehaiei. Evenimentul se va desfasura duminica, 25 aprilie, incepind cu ora 9.00, pe scena special amenajata linga catedrala din centrul orasului, aflata in constructie. Preasfintitul Nicodim Gorjeanul a fost ales in aceasta functie de Adunarea Nationala Bisericeasca, in cadrul unei reuniuni desfasurate la Palatul Patriarhal din Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS