6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViitoarea groapa de gunoi a Craiovei, avizata de Ministerul Mediului

Viitoarea groapa de gunoi a Craiovei, avizata de Ministerul Mediului

Municipalitatea craioveana a obtinut avizul de mediu, ultima dintre aprobarile necesare pentru construirea primului depozit ecologic de gunoi al orasului, care va fi ridicat in cartierul Mofleni. Investitia va fi facuta de firma italiana SYSTEMA ECOLOGIC, care va aloca fonduri in valoare de circa 30 de milioane de euro si va controla, in urmatorii 49 de ani, colectarea si depozitarea deseurilor din oras. Lucrarile vor demara in circa doua saptamini, a anuntat primarul Vasile Bulucea, intr-o conferinta de presa sustinuta joi.

„In perioada 20-25 aprilie vom baga sapa, buldozerul si vom incepe investitia ecologica de la Mofleni, iar in trei luni speram sa fie gata prima celula a depozitului de gunoi al orasului“, a spus Bulucea.

La Craiova, ca la nimeni: groapa de gunoi, in intravilanul municipiului

Acesta sustine ca amplasamentul ales de municipalitate, care detine in proprietate 52 de hectare de teren in Lunca Jiului, era cea mai buna alegere. Alegerea acestei locatii, dupa ce initial groapa ecologica de gunoi a Craiovei fusese proiectata pentru comuna Breasta, la mare distanta de oras, a fost contestata vehement de opozitia politica locala, care sustine ca aceasta nu poate fi amplasata in intravilanul municipiului, intr-un spatiu destinat agrementului, si foarte aproape de Jiu, pe care l-ar putea polua. Pentru acest lucru, primaria chiar a fost data in judecata.

Vasile Bulucea este insa convins ca opozitia nu va cistiga procesul, chiar daca, a spus el, aceasta a cistigat la instanta de fond. Aratind presei avizul final obtinut de la Ministerul Mediului in urma cu trei zile, primarul a spus ca nu se teme nici de posibilele manifestari de protest din partea organizatiei Green Peace, cu care a fost amenintat de opozitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS