15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComerciantii din Craiovita Noua, vizitati de inspectorii sanitari

Comerciantii din Craiovita Noua, vizitati de inspectorii sanitari

In Vinerea Mare, inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj au dat o raita prin cartierul Craiovita Noua, pentru a verifica modul in care comerciantii de produse agroalimentare respecta prevederile igienico-sanitare.

Au fost vizate punctele de desfacere de la Complexul Comercial Orizont. Inspectorii sanitari au controlat mai multe magazine de la parterul blocului turn 65 A si au constatat ca, desi erau dotate cu grup sanitar, toate aveau probleme cu apa calda. Doar pentru lipsa apei calde, comerciantii risca amenzi intre zece si 30 de milioane de lei.

Alimente depozitate intr-o incapere in care… ploua

In unul dintre magazinele SC DORU COM SRL, desi produsele alimentare pareau expuse si depozitate corespunzator, patronul nu a putut prezenta inspectorilor sanitari autorizatia sanitara de functionare si nici registrul unic de control, documente care nu ar trebui sa lipseasca din unitate, motivind ca „s-au ratacit pe undeva“. In plus, personalul angajat nu avea efectuate analizele medicale si nici cursul de igiena obligatoriu.

„S-a incheiat la fata locului un proces-verbal de constatare, urmind ca patronul firmei sa se prezinte marti, 13 aprilie, cu documentele justificative. Daca nu se prezinta, vom considera ca aceste documente nu exista si vom trece la sanctionarea, conform Legii 344/2002. Pentru lipsa autorizatiei sanitare, patronul risca o amenda intre cinci si 30 de milioane de lei“, a declarat dr. Bebe Martin, inspector in cadrul DSP Dolj.

Alaturi, un alt magazin alimentar, apartinind SC MOZDRI SRL, se vedea de la intrare ca este in neregula. Produsele alimentare erau depozitate pe jos, iar piinea era asezata pe un raft amplasat linga usa, de unde clientul se servea singur. Vinzatoarea nu a putut prezenta registrul unic de control, dar s-a scuzat sustinind ca era la patron. Prin urmare, patronul s-a ales cu o invitatie din partea inspectorilor sanitari de a se prezenta saptamina viitoare la sediul DSP cu documentele societatii.

In acelasi bloc, in una dintre anticamerele folosite ca spatiu de depozitare a produselor alimentare de catre SC ADY&ALEX SRL (care avea alaturi un magazin de desfacere), inspectorii au gasit mucegai, tencuiala cazuta, iar din tavan… ploua. Pentru a preveni inundatiile, angajatii unitatii faceau cu rindul la golitul galetii in care se stringea apa. Ei sustineau ca avaria este undeva, pe coloana, la nivelul etajelor superioare si ca de repararea conductei trebuie sa se ocupe asociatia de locatari. Controalele inspectorilor DSP vor continua si in zilele urmatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS