16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Revolta romilor

Peste 200 de romi s-au calcat ieri in picioare la sediul Directiei de Asistenta si Protectie Sociala a Primariei Slatina, pentru a primi cadouri de Paste de la autoritatile locale. Cu o zi inainte, acestia fusesera vizitati de reprezentanti ai primariei municipiului, care le promisesera ca vor primi pachete cu prilejul Sarbatorilor Pascale.

„Ne-au spus sa venim aci de dimineata, ca cica o sa ne dea pui pentru Pasti. Au vazut cum traim, ca ne inghesuim de nu mai putem respira, si gata! Ne-au trecut pe o lista si asta a fost tot. Am lasat-o pe nevasta-mea la coada, ca e omor, nu vedeti? Facem cu schimbul“, a spus Nicu Ogarica, tata a cinci copii. Numarul celor care s-au prezentat ieri la sediul Directiei de Asistenta Sociala a primariei a fost insa cu mult mai mare decit cel preconizat de oficialitati, care aveau o evidenta a celor care ar fi trebuit sa primeasca darul: doi pui! De aici si pina la revolta provocata de 15 femei de etnie roma, care au blocat usa institutiei, fiind nemultumite de situatie, nu a mai fost decit un pas.

Multi veniti, putini alesi

„Ne pun pe drumuri ca pe niste prosti! Ieri (miercuri-n.r.) au fost pe la noi, ne-au zis sa venim aici ca o sa ne dea si noua niste pui, si acu’ cica nu avem voie sa primim pentru ca beneficiem deja de cantina sociala. Avem acasa copii. Ei ce cred, ca ne ajunge masa de la cantina pe care o primim o data pe luna?“, striga nedumerita Lucretia Fudulu, mama a trei copii. Nici Alexandra Banica, femeie care are patru copii acasa – dintre care unul cu handicap, nu intelegea motivul pentru care nu trebuia primeasca pomana primariei.

Nora Popescu, directoarea institutiei mentionate, a explicat motivul nemultumirii protestatarelor: „Noi am avut pregatite pachete pentru 400 de persoane din rindul celor mai saraci locuitori ai municipiului. Am intocmit liste impreuna cu reprezentanti ai acestora si am stabilit cine va primi pachet. Din nu stiu ce motiv, au venit foarte multi la sediul nostru, desi nu aveau dreptul si nu-i informase nimeni. Cit despre faptul ca nu li s-a dat cadou si celor care beneficiaza de cantina sociala, mi se pare normal deoarece ei primesc ceva in plus fata de ceilalti, care nu primesc nimic“. Nora Popescu a precizat ca astazi va fi rindul a 200 de pensionari sa primeasca pachetul cu cei doi pui de Paste. Pensionarii au fost alesi cu ajutorul reprezentantilor acestora din rindul celor care au un venit de maximum 1,5 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS