11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTineri din Drobeta Turnu Severin au primit locuinte de Pasti

Tineri din Drobeta Turnu Severin au primit locuinte de Pasti

115 familii au primit ieri locuinte in cartierul Alunis din Drobeta Turnu Severin. Cheile celor 90 de apartamente si 25 de garsoniere construite prin ANL au fost inminate beneficiarilor de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Dinu. Locatarii acestor blocuri au fost selectati dintre tinerii cu virste de pina la 35 de ani, care au indeplinit cumulativ toate criteriile hotarite de consiliul local. Apartamentele sint complet utilate, parchetate, dotate cu timplarie termopan si instalatii sanitare moderne.

„Este a doua oara cind se dau in folosinta locuinte construite prin ANL, dupa cea din decembrie anul trecut. Acest cartier, spunem noi, rezidential, o sa fie cel mai frumos din Drobeta Turnu Severin. Dorim sa construim o scoala si o gradinita, iar acum se ridica sala de sport polivalenta, care va fi data in folosinta, alaturi de celelalte apartamente, cel tirziu in noiembrie.

Apartamentele au un confort foarte bun, iar rugamintea mea este ca beneficiarii sa-l pastreze in timp la fel de curat si pe exterior, si pe interior“, a spus Constantin Dinu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

O familie din Republica Moldova a hotarit sa se stabileasca in Severin

Printre cei care au primit ieri locuinte este si o familie din Republica Moldova, care a hotarit sa se stabileasca la Drobeta Turnu Severin. Ina si Iurie Agachie, de 29, respectiv 32 de ani, el inginer mecanic si ea contabila, au venit la Severin in cautarea unui trai mai bun pentru ei si fiica lor, Lia Mirela, de sapte ani.

„Am venit la Severin prin intermediul unei rude plecate din Republica Moldova in 1940, care s-a stabilit aici. Dupa ce s-a destramat Uniunea Sovietica ne-a invitat aici, ne-a placut orasul si am hotarit sa raminem definitiv si sa-i oferim un trai mai bun fetitei noastre. Sintem in Drobeta Turnu Severin de cinci ani si pina acum am locuit in gazda, cu chirie si ne-am descurcat foarte greu. Nu ne pare rau ca am plecat din Republica Moldova, in schimb ne pasa de situatia de acolo, de rudele ramase, de faptul ca romanii au ajuns acum acolo o minoritate“, a spus Iurie Agachie de 32 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS