10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCadrele medicale au fost felicitate ca pot trai in saracie

Cadrele medicale au fost felicitate ca pot trai in saracie

Cadrele medicale din Gorj au participat ieri la manifestarile dedicate Zilei Mondiale a Sanatatii. Directia de Sanatate Publica Gorj, Casa de Asigurari de Sanatate si organizatiile de profil au initiat un program prin care sa sarbatoreasca aceasta zi.

Pentru ca tema aleasa a fost „Accidentul rutier nu este o fatalitate“, partener in acest program a fost Politia Rutiera Gorj. Programul organizatorilor a fost dat peste cap de ploaia torentiala, care a facut imposibila desfasurarea marsului care urma sa aiba loc in Piata Prefecturii. Participantii s-au reunit apoi in sala de spectacole a teatrului pentru a asculta discursurile oficialitatilor. Conform datelor furnizate de organizatori, 400 de gorjeni cad anual victime accidentelor rutiere. De la inceputul anului, in judet au fost 45 de accidente, soldate cu 15 morti si zece raniti.

„Este diferenta intre un intelectual rasat si un miner“

La simpozion au participat angajati ai spitalelor, atit medici, cit si cadre medii. In cuvintul de deschidere, Nicolae Mischie a tinut sa-i felicite pe angajatii din sistemul sanitar, care se pot descurca in ciuda conditiilor mizerabile din spitale. „Stim ca sint probleme, ca nu aveti vata, fese si alte materiale, dar va felicitam ca puteti trai din putin. Asta inseamna performanta nu atunci cind ai totul la discretie si faci risipa“, i-a incurajat Mischie pe medici. Acesta a facut referire si la mineri si la mitingul organizat impotriva lui: „Le-am spus la acel miting bine dirijat ca nu am nimic impotriva ca un miner sa aiba salariul mare. Ei cistiga insa si 16 milioane pe luna, mult mai mult decit cadrele medicale. Este diferenta intre un miner si un intelectual rasat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS