21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajatii din spitale primesc al 13-lea salariu inainte de Pasti

Angajatii din spitale primesc al 13-lea salariu inainte de Pasti

Cadrele medicale din Bumbesti Jiu vor fi singurele care nu vor primi banii de Sarbatori

Chiar daca nu au privilegiul de a beneficia de prime de Pasti, cadrele medicale din Gorj au avut parte de o bucurie inainte de sarbatori- in spitale a fost platit cel de-al 13-lea salariu aferent anului 2003, mult mai devreme decit ar fi sperat si cei mai inversunati sindicalisti.

Angajatii spitalelor gorjene au reusit sa obtina cel de-al 13-lea salariu inainte de Sarbatorile de Pasti. Pina in prezent si-au primit banii cadrele medicale de la Spitalul Tirgu Jiu si Sanatoriul Dobrita. Pina la sfirsitul acestei saptamini vor primi cel de-al 13 salariu si angajatii celorlalte spitale din judet.

„Este meritul celor 210 angajati care lucreaza la aceasta unitate ca vor lua banii chiar inainte de Sarbatori, cind sint bineveniti. Nu a fost nici meritul sindicatelor, nici mila Casei de Asigurari“, a spus medicul Aristica Morosanu, directorul Spitalului din Tirgu Carbunesti. Singurii care nu-si vor primi banii vor fi angajatii Spitalului din Bumbesti Jiu. Conducerea SANITAS, reprezentata de Valentin Popa, da vina pe conducerea spitalului, pe care o acuza de necooperare, si spune ca, din cauza lipsei de competenta, oamenii ramin fara bani de Pasti.

Buget insuficient la Bumbesti Jiu

La rindul sau, contabilul sef al Spitalului din Bumbesti Jiu spune ca banii primiti pentru plata personalului sint mult mai putini decit ar trebui. „Bugetul repartizat este calculat pentru 112 angajati, desi noi avem 120. Am umblat peste tot pentru a rezolva aceasta situatie, dar nu a fost posibil. Din acest motiv, nu avem de unde sa scoatem cele 700 de milioane de lei, care ar fi necesare pentru plata celui de-al 13-lea salariu. Am fi vrut sa dam aceasta prima pentru ca am fi beneficiat si noi de ea“, a spus Ion Balaet, contabilul unitatii sanitare. Cadrele medicale din acest spital nu au sanse sa primeasca al 13-lea salariu nici dupa Pasti, singura speranta fiind o viitoare rectificare bugetara, asteptata prin luna iulie. In Gorj, de acest salariu ar trebui sa beneficieze 2.800 de oameni, citi lucreaza in sistemul sanitar. Valoarea celui de-al 13-lea salariu variaza intre doua si patru milioane de lei, in functie de vechime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS