16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Educatiei da 1,1 miliarde de lei pentru olimpicii nationali

Ministerul Educatiei da 1,1 miliarde de lei pentru olimpicii nationali

Conducerea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului a stabilit ca la olimpiadele nationale, pentru premiile I, II si III, sa se acorde cinci locuri pentru fiecare disciplina, pe an de studiu in concurs, la care participa cel putin 75 de elevi. In cazul in care se inregistreaza sub 75 de participanti, se vor acorda trei locuri pentru premiile I, II si III.

De asemenea, numarul mentiunilor poate fi de pina la 25% din totalul celor prezenti la concursul pe disciplina. Se pot acorda si premii speciale, iar in afara premiilor acordate in concurs, elevii premiati beneficiaza de excursii si tabere scolare gratuite.

Valoarea premiilor oferite de MEC este de 1,1 miliarde de lei. In acest an, performantele olimpicilor vor fi rasplatite si de compania Diverta, principalul sponsor al olimpiadelor de limba si literatura romana, matematica, chimie, geografie, limba engleza si franceza. Ca de obicei, elevii olimpici de la scolile vocationale, care au cucerit inclusiv premii internationale, sint omisi aproape cu buna stiinta. Ca si cum scolile vocationale nu ar tine de acelasi minister, iar compania Diverta ar suferi mai ales de complexul artei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS