13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Controale contestate

Inspectorii fiscali din judetul Olt au primit din partea agentilor economici si a celorlalti contribuabili verificati in primele trei luni ale anului 55 de contestatii vizind actele de control. Suma ce a fost contestata in acest sens este de 15 miliarde de lei, la ea adaugindu-se alte zece contestatii ramase nesolutionate de anul trecut.

Din cele 55 de contestatii rezolvate, doar trei au fost admise pentru o suma aferenta de un miliard si jumatate de lei, alte 40 reprezentind 11 miliarde de lei au fost respinse ca fiind neintemeiate, iar trei au fost desfiintate de drept. In acelasi timp, noua contestatii au primit alte solutii decit cele initiale.

Conform purtatorului de cuvint al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Olt, Cristian Pichermayer, de anul trecut si pina la inceputul acestei luni au fost admise in favoarea contribuabililor 56 de asemenea petitii pentru o suma de 19,9 miliarde de lei.

Pichermayer a precizat ca toate contestatiile depuse si ramase nerezolvate se afla in curs de solutionare in termenul prevazut de lege. De mentionat ca, anul trecut, DGFP Olt a avut de solutionat 465 de contestatii depuse de contribuabilii care nu au fost de acord cu rezultatele controalelor. Debitele in cauza au reprezentat suma record de 150 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS