6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste controlat de Protectia Consumatorului

Peste controlat de Protectia Consumatorului

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au desfasurat in ultima perioada un control vizind respectarea calitatii pestelui si a produselor din carne, foarte cautate de mehedinteni in aceasta perioada, mai ales dupa ce crestinii au primit dezlegare la produsele din peste.

Au fost verificate 479 de kilograme de peste proaspat, peste congelat sau pasta de icre, in valoare de 27,6 milioane de lei, comercializate de 11 agenti economici din Mehedinti, fiind constatate abateri la o cantitate de 445,3 kilograme. Au fost aplicate noua sanctiuni contraventionale in valoare de 71 de milioane de lei. Nu au scapat nesanctionati nici 21 de agenti economici din Drobeta Turnu Severin, care comercializau produse si preparate din carne.

Inspectorii OJPC Mehedinti au oprit temporar de la comercializare 171,8 kilograme de carne si preparate in valoare de 14,6 milioane de lei, pentru abateri de informare-etichetare, iar pentru termenul de valabilitate depasit, au fost retrase definitiv de la comercializare 36,2 kilograme in valoare de 3,1 milioane de lei. Amenzile aplicate acestor comercianti au fost de 94,5 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS