22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubprefectul Eugen Vilceanu este si prefect

Subprefectul Eugen Vilceanu este si prefect

Eugen Vilceanu, subprefectul de Gorj, va indeplini si functia de prefect. Vilceanu nu stie cum a ajuns subprefect si nici prefect. Actualul prefect de Gorj este cercetat de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj in dosarul „AMORIM“. Inainte de a se lansa in afaceri, Eugen Vilceanu cultiva varza. In 2000, SC TREFO, firma administrata de sotia subprefectului, a avut o cifra de afaceri de 24 de miliarde de lei si un profit de 12 miliarde de lei.

Guvernul a hotarit ca subprefectul de Gorj, Eugen Vilceanu, sa indeplineasca temporar si functia de prefect. Dupa ce Delegatia Permanenta a PSD l-a propus pentru functia de prefect pe controversatul om de afaceri Mugurel Surupaceanu, guvernul a stabilit ca subprefectul va conduce prefectura. Pina la o noua propunere a Delegatiei Permanente, Eugen Vilceanu va ocupa ambele functii. Vilceanu a aflat de la televizor ca va conduce si prefectura si nu a primit vreun ordin scris privind numirea sa in locul lui Toni Grebla. Acesta a fost avansat prim-consilier al ministrului de stat al administratiei si internelor, Ioan Rus. „Am aflat de la televizor. Nu am primit nimic scris. Am preluat deja functia de prefect si ma voi ocupa si de cea de subprefect. La subprefect nu erau prea multe atributii. Asta este legea: in caz ca se intimpla ceva, subprefectul este cel care preia functia de prefect. Asteptam o noua decizie a Delegatiei Permanente, intrucit numirea mea este temporara. Mandatul expira oricum in toamna“, a declarat prefectul Vilceanu.

Vilceanu este in proces de calomnie cu Dan Ilie Morega

De numele actualului subprefect de Gorj se leaga afaceri dubioase cercetate de procurorii gorjeni in dosarul „AMORIM“. Eugen Vilceanu a fost director economic al firmei respective, iar in timp, prin alte societati intermediare, cinci macarale ale AMORIM au ajuns la SC TREFO SRL, firma administrata de sotia sa, Elisabeta Vilceanu. Dupa ce a trecut si pe la Parchetul National Anticoruptie, dosarul „AMORIM“ a fost in cercetare la IJP Gorj, apoi a fost preluat de procurorii de la Parchetul Judetean. In prezent, Eugen Vilceanu este in proces de calomnie cu Dan Ilie Morega, fostul presedinte al Consiliului de Administratie al AMORIM. Vilceanu ii cere lui Morega daune de o jumatate de miliard de lei.

Este unul dintre cei mai bogati demnitari

Actualul prefect de Gorj este considerat unul dintre cei mai bogati demnitari din judet. Acesta declara ca detine o casa in localitatea Rosia si un apartament in Tirgu Jiu. Acum un an si jumatate, prefectul i-a cumparat fiului sau, la Runcu, un conac in valoare de 50.000 de dolari. Dan Vilceanu, fiul prefectului, are un autoturism Mitsubishi, iar tatal sau, un BMW X 5, luat in leasing pe societatea sotiei sale. Vilceanu sustine ca are un cont de peste 30.000 de euro si ca a intrat in afaceri cultivind si vinzind varza. Afacerile sale, in domeniul reparatiilor de benzi si utilaje miniere, s-au derulat in mare parte cu Compania Nationala a Lignitului Oltenia. In 2000, TREFO SRL, la care este administratoare Elisabeta Vilceanu, a avut o cifra de afaceri de 24 de miliarde de lei si un profit de 12 miliarde de lei. Dan Vilceanu este actionar la firma REMONT. In urma cu doi luni, subprefectul de Gorj dezvaluia intr-o emisiune radio ca nu stie cum a devenit subprefect: „Nu stiu! Stiu ca am fost anuntat de Circiumaru: «Vezi ca aseara am hotarit ca tu esti subprefect!», mi-a spus. Eu eram in drum spre Bucuresti. Daca nu m-au intrebat cind au hotarit, sigur ca a fost o onoare“, a declarat Vilceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS