11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul pesedist i-a pus trei clopote la biserica preotului peremist

Primarul pesedist i-a pus trei clopote la biserica preotului peremist

Una dintre cele mai mari comune din judetul Gorj, Farcasesti, a inceput sa fie macinata de ambitii electorale in care s-a antrenat si preotul din satul Pesteana de Jos, Antonica Belgiu. Parintele Belgiu a mai gustat din cupa succesului in mandatul trecut, cind a reusit performanta unica in judet de a fi si popa, si primar. In actualul mandat, cind parintele n-a mai apucat decit un post de consilier, acesta se simte marginalizat. Ca sa-si faca mina precum glasul, adica puternica, popa a dezlegat sacul cu dezvaluiri despre primarul actual, Constantin Pirvulescu, in speranta ca, pina la Inaltare, partidul din care face parte ii va stimula intr-atit orgoliul, incit va accepta candidatura la functia de primar.

Pentru ca sintem in Postul Pastelui si unei fete bisericesti i s-ar inrosi obrazul de rusine daca i-ar sta gindul la turnatorii si nelegiuiri, in loc de rugaciuni si impacari, un binevoitor din sat a acceptat sa faca tot ceea ce-si doreste mai mult parintele Belgiu, adica sa-l toarne pe primarul Constantin Pirvulescu, din comuna Farcasesti, judetul Gorj. Intr-o scrisoare adresata redactiei, „omul de bine“ ne spune cu multe amanunte ca primarul Pirvulescu s-a imbogatit peste noapte din bani publici.

Acoperisul vechi al unei scoli s-a evaporat, iar pe ulita lui Pruna s-a turnat asfalt</b.

„Directorul Cauc de la Scoala «Victor Popescu» a vindut tigla, capriorii si lantetii cu aprobarea primarului si a consiliului local. La scoala a fost inceputa lucrarea in anul 2001, s-a receptionat si platit lucrarea in 2001 si s-au pus olanele in 2003, iar astereala nu e pusa nici acum“, ne scrie Adrian Lascau, din Farcasesti, intrebindu-se de ce nu se mai gaseste chitantierul pe baza caruia s-au vindut materialele de constructie recuperate. Primarul de la Farcasesti s-ar mai face vinovat si de refacerea acoperisurilor a cinci fintini publice, construite de EM Rosia si refacute de cumnatul fratelui sau. Tot el este responsabil de turnatul betonului pe ulita lui Pruna fara sa se construiasca un zid de sprijin, fapt pentru care betonul de la Pruna s-a macinat. Clopotnitele de la cele patru biserici din comuna ar fi fost construite fara pod si fara scara de acces la clopot, astfel ca nu se poate trage clopotul. In satul Rogojelu, s-a introdus conducta de apa peste conducta de gaz fara sa se pastreze o distanta rezonabila care sa permita accesul la conducta de gaz in caz de nevoie. Sediul primariei a fost renovat pentru o suma de 1,7 miliarde de lei si, in general, semnatarul scrisorii ce cuprinde gindurile preotului Belgiu sugereaza faptul ca doar pentru betonatul ulitelor din comuna s-ar fi cheltuit nejustificat sume uriase tocmai in perioada in care primarul si-a renovat casa, si-a cumparat trei masini, a luat brutaria si magazinul si si-a adus mobila noaptea, la ora doua.

La Farcasesti, clopotnita a trecut proba tehnologica

Dumitru Isfan, viceprimarul localitatii Farcasesti – Gorj, fata de toate acuzele aduse primarului Pirvulescu spune: „Asta care v-a scris este popa Belgiu de la noi, ca el e consilier si a incercat intotdeauna sa-l critice pe primar. Nu conteaza ca a semnat altul. El a mai fost primar si vrea sa fie iar. Si eu i-am zis: «Ce sa cauti, parinte, la primarie ca la dumneata la biserica e rost de pensie?» El nu si nu! Cum sa fie adevarat ce zice el, ca doar eu am facut receptiile la lucrari? Este adevarat ca firma care a betonat s-a inteles cu oamenii si ei au platit betonul din dreptul portilor. Eu nu am receptionat si nu am platit decit ulita. Cum sa-si ia primarul masini cind el nu are nici carnet de conducere? La scoala eu am receptionat doar lucrarile noi si nu stiu ce s-a intimplat cu materialul ce trebuia recuperat. Am inteles ca este si o sesizare la politie si urma ca directorul Cauc sa dea cu subsemnatul. Eu la clopotnite nu ma pricep, dar este aici inginerul care le-a facut si o sa-l trimit sa vada daca se poate trage clopotul. Dupa ce s-a dus la biserica, inginerul a raportat vicelui «ca nu este nici o problema, clopotul se bate!». Pacat ca nu este primarul aici, ca pleca la prefectura cu secretarul, ca ati fi vazut ca este cum va spun eu“, si-a incheiat pledoaria vicele Isfan.

Popa il acuza pe primar ca i-a pus balamale de mobila la poarta cimitirului

Consilier de opozitie, popa Antonica Belgiu nu tine cont de Postul Pastelui si este dispus sa-i demonteze asa-zisele inginerii financiare ale primarului. Pentru ca miza e mare si in luna mai popa ar putea sa-si anunte la altar candidatura la primarie, preotul Antonica trage din mucul de tigara intre doua demonstratii de adevaruri: „La biserica la care slujesc eu am trei clopote si unul acasa la primar. Un clopot e in turla bisericii, unul in clopotnita bisericii si altul e in clopotnita de la cimitir. Al patrulea clopot e in curtea primarului, ca mi-au spus oamenii din sat. Ce ne trebuia patru clopote la o biserica daca un singur clopot era de ajuns? Au facut clopotnita la cimitir si nu pot trage clopotul pentru ca nu au facut scara. Dupa ce proiect au facut ei constructiile? S-au cheltuit miliarde de lei pentru betonatul strazilor si al ulitelor, dar nimeni nu stie de fapt cit au costat in realitate. Primarul nu are carnet de conducere, dar si-a luat cu fratele sau masini si au luat si brutaria, si magazinul din sat. Uitati ce balamale au pus la portile pe care se intra in cimitir! Sint balamale de mobila, care s-au si stricat. Asa stie el sa faca treaba? Pina in luna mai nu spun daca candidez sau nu la primaria din comuna. Stiu ca Inalt Preasfintul nu ne da voie, dar atunci ma voi hotari“.

Dincolo de faptul ca o parte sau toate acuzele aduse edililor din comuna Farcasele ar putea sau nu sa fie adevarate ramine un gust amar legat de faptul ca preotul satului, omul caruia si tinerii, si batrinii ii pupa mina in semn de respect, vrea cu orice chip sa tune din fata primariei, si nu din fata altarului!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS