11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChef sub ochii bolnavilor la Spitalul de Urgenta Craiova

Chef sub ochii bolnavilor la Spitalul de Urgenta Craiova

Pacientii internati in Sectia de chirurgie pediatrica a Spitalului de Urgenta Craiova au fost rugati ieri la prinz de personalul medical sa nu se mai plimbe pe culoar, ca nu cumva sa-i deranjeze pe medicii strinsi la chef in sala de mese, care este prevazuta cu geamuri mari. Copiii si parintii lor au fost nevoiti sa ramina in saloane, ca nu cumva sa li se faca rau la vederea fripturilor, a chiftelelor si prajiturilor intinse pe mese. Cei citiva care au iesit totusi pe culoar au remarcat meniul bogat, pregatit la bucataria sectiei, in conditiile in care zeci de copii internati aici fie nu au mincat nimic, fiind dupa operatie, fie au mincat supa de legume. Parintii copiilor pacienti nu au avut nici cui sa se plinga, intrucit la loc de cinste la cheful din spital a fost si directorul Directiei de Sanatate Publica Dolj, Eugen Magla.

Pregatirile pentru cheful de la etajul noua au inceput inca de miercuri, cind au fost gatite la bucataria Sectiei de chirurgie pediatrica preparatele care ii plac doctorului Sabetay – chiftelute, oua umplute, friptura cu cartofi prajiti si tocanita cu mamaliguta. De asemenea, tot miercuri s-au facut cozonacii, tortul si prajiturile. Vodca, whiskyul, vinul si berea au fost aduse din belsug la masa bogata. In jurul orei 12.00, medicii din spital, in frunte cu directorul Directiei de Sanatate Publica, au lasat bolnavii in durerea lor si au venit sa-i ureze cele cuvenite doctorului sarbatorit, al carui chef de 1 aprilie in sala de mese a sectiei este traditional. „In fiecare an, de 1 aprilie, nu este pacaleala, aici, in aceasta sala de mese, vin toti prietenii mei din spital si sarbatorim asa cum ne place noua, cu de toate. Anul acesta este special pentru mine, pentru ca implinesc 60 de ani, asa ca toata lumea care ma iubeste a raspuns invitatiei. De prin 1972 sarbatorim aceasta zi, mai sint si Florini, si Florine, ne simtim bine“, spune doctorul Cornel Sabetay, seful Sectiei de chirurgie ortopedica pediatrica. „Ce-au mincat copiii din saloane astazi? Nu au voie sa manince, pentru ca sint operati. Altii sint la regim, le-am servit masa ca de obicei, cum se pregateste la noi in spital“, a mai spus Sabetay.

Asistentele medicale si intreg personalul medical din sectie au fost alaturi de sarbatorit – unii au servit la mese, altii au ajutat la pregatirea bucatelor.

„Am fost in fiecare an aici, ne bucuram cind domnul doctor se simte bine, mai bem si noi un paharel cu dinsul… In ceea ce-i priveste pe pacienti, ei au tot ce le trebuie in salon, si asa nu sint decit vreo 20 internati acum. Daca apare vreo urgenta, ne descurcam noi“.

Cei citiva copii care au iesit pe culoar au fost imediat impinsi inapoi, ca nu cumva sa vada ce maninca si ce beau doctorii. O femeie cu un copil in brate a trecut repede prin fata geamurilor mari de la sala de mese, cu usa dechisa la perete, de unde se auzeau risetele vesele ale chefliilor, chiar in vecinatatea placutei care dicteaza: „Pastrati linistea in spital“.

„Am copilul internat de citeva zile aici, vai de mama noastra cum stam cu el! Astazi la prinz ne-au dat masa in salon, ca sa nu le stricam cheful. Supa de legume si mincare de cartofi. Abia am putut sa-l fac pe asta mic sa manince, ca n-are nici un gust. Nu mai spun ca m-am saturat sa le bag in buzunar hirtiuta, pentru orice. Numai din cit le-am dat, eu si cei internati in salonul meu, ar fi putut sa se chefuiasca la un restaurant, undeva, nu in timpul programului si sub ochii copiilor. Nu mai au nici o rusine!“ Din motive lesne de inteles, femeia nu a vrut sa spuna cum se numeste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS