24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFasole si pistoale pentru ziaristi

Fasole si pistoale pentru ziaristi

Conducerea Comandamentului de Jandarmi Teritorial (CJT) Craiova a marcat ieri, intr-o conferinta de presa, rolul si importanta acestei arme, cu ocazia sarbatoririi, pe 3 aprilie, a Zilei Jandarmeriei.

Actul de nastere al jandarmeriei il constituie „Legiuirea pentru reforma corpului slujitorilor in jandarmi“, promulgata la 3 aprilie 1850 de Grigore Alexandru Ghica, domn al Moldovei. Forta de ordine publica avind structura militara ce a purtat diverse denumiri – jandarmii fiind cunoscuti drept trupe de securitate pina in 1989 – jandarmeria a revenit la vechea denumire dupa 1990, recapatindu-si atributiile de veghere la linistea si ordinea publica, in slujba cetatenilor, dupa cum a mentionat col. Ion Neagoe, adjunctul comandantului CJT Craiova.

In cadrul manifestarilor dedicate Zilei Jandarmeriei, CJT Craiova a organizat ieri un concurs de tir pentru ziaristii din Craiova. Competitia de tir cu pistolul, desfasurata, in mod inedit, pe fundalul muzicii fanfarei jandarmeriei, a fost doar un pretext pentru ca militarii acestei arme sa stringa relatiile cu reprezentantii mass-media, ciocnind dupa concurs un pahar de vin sau bere cu ziaristii, in fata unor delicioase portii de fasole cu cirnati. Cea mai draguta dintre ziariste s-a ales cu un premiu special… cu urechi, un iepure alb pentru cistigatoarea titlului de „Miss Pistol“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS