Acasă Actualitate „Trageti oblonu’, ca vine controlu’!“

„Trageti oblonu’, ca vine controlu’!“

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au verificat, week-end-ul trecut, mai multi agenti economici din Piata Veche si din cartierul craiovean Lascar Catargiu.

In Piata Veche, din Craiova, aparitia inspectorilor i-a speriat pe patronii care se stiau vinovati. Obloane trase pe fuga, grilaje trintite, lacate inchise cu repeziciune, vinzatori disparuti ca prin minune, totul in doar citeva secunde. Doar doua macelarii au fost controlate de inspectori. Acolo au fost gasite ustensile nesterilizate, suprafete murdare, s-a constatat ca vinzatoarele nu aveau echipamente adecvate, peretii aveau mucegai, iar spatiile de depozitare erau nevaruite.

„Pentru aceste nereguli, am acordat amenzi cuprinse intre cinci si 30 de milioane de lei. Nici celelalte magazine nu vor scapa usor“, a spus inspector principal Dumitru Ionescu.

„Lasati-ma sa-l dau macar la ciine!“

In cartierul Lascar Catargiu, inspectorii au controlat doua magazine alimentare in care au fost gasite lactate, peste si mezeluri expirate. La unul dintre magazine, frigiderul nu functiona, iar mezelurile erau lipicioase. Vinzatoarea a explicat ca noaptea se intrerupe curentul si de aceea se strica produsele.

La celalalt magazin, inspectorii s-au confruntat cu o situatie inedita. Vinzatoarea i-a rugat sa nu distruga mezelurile expirate, pentru ca are un ciine caruia i-ar prinde bine niste muschi tiganesc.

In urma celor constatate, inspectorii au dispus oprirea temporara a activitatii si o amenda de la cinci la 30 de milioane de lei. In urma cu citeva zile, inspectorii au controlat magazinele alimentare din mai multe comune doljene, printre care Apele Vii, Castranova, Daneti, unde au gasit produse zaharoase, peste si salam alterate. Pentru aceasta, ei au dispus oprirea definitiva a activitatii si amenda intre cinci si 30 de milioane de lei.

Exit mobile version