6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresedintele Buca s-a transformat in judecatorul Mereanu

Presedintele Buca s-a transformat in judecatorul Mereanu

• Desi nu mai este presedintele Tribunalului Olt, a ramas judecator in cadrul aceleiasi instante • Conducerea Curtii de Apel Craiova nu stie cu precizie cu ce nume semneaza in prezent judecatorul Mereanu incheierile de sedinta si hotaririle judecatoresti

Un inspector din cadrul Ministerului Justitiei a sosit ieri la Slatina, pentru a verifica la fata locului modul incredibil in care Tribunalul Olt a fost condus mai multi ani de judecatorul Constantin Mereanu sub un alt nume decit cel pe care il purta in actul de identitate.

Inspectorul urmeaza sa verifice si modul in care Judecatoria Slatina l-a improprietarit, pe baza de ordonanta prezidentiala, pe fostul presedinte al Tribunalului Olt cu un Mercedes C 180, in ciuda faptului ca magistratul nu avea nici un act prin care sa-si ateste dreptul de proprietate asupra masinii.

„Chestiunea care s-a intimplat la Tribunalul Olt a luat prin surprindere pe toata lumea, inclusiv pe mine. Nu-mi voi putea explica niciodata cum de presedintele Tribunalului Olt a gindit sa semneze cu un alt nume decit cel din buletin. Este o fapta grava ca si-a tinut ascunsa identitatea atita vreme. De aceea, in urma articolelor din Gazeta de Sud, am solicitat ministerului sa cerceteze acest caz“, a explicat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Curtii de Apel Craiova, judecatorul Stefan Ciontu.

Si totusi, Buca sau Mereanu?

Dupa ce si-a dat demisia din functia de presedinte al Tribunalului Olt, iar demisia sa a fost avizata de Consiliul Superior al Magistraturii, judecatorul Mereanu (fost Buca) s-a intors acum la „munca de jos“. „Nu mai este presedinte de tribunal, dar a ramas simplu judecator si intra in continuare in sedintele de judecata. Nu stiu insa cu precizie cu ce nume semneaza acum hotaririle judecatoresti, dar banuiesc ca semneaza cu numele Mereanu. Din punct de vedere juridic, el nu se poate implica in activitatea de judecata decit cu numele din actele de stare civila“, a mentionat magistratul Stefan Ciontu.

Judecatorul cu dubla identitate pina acum citeva zile – Buca in scripte, Mereanu in buletin – isi va continua activitatea de judecator. Va fi suspendat din functie doar daca ministrul justitiei isi va da avizul pentru cercetarea penala impotriva acestuia. Despre viitorul sau in magistratura insa, un cuvint greu il va avea sectia disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii si Ministerul Justitiei, care vor decide ce sanctiuni se impun impotriva lui Mereanu pentru faptele sale.

De conducerea Tribunalului Olt se va ocupa in continuare vicepresedinta Marilena Georgescu, careia conducerea Curtii de Apel Craiova i-a dat posibilitatea sa arate daca este suficient de capabila pentru a fi promovata ca presedinta a instantei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS