11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReducerile la impozite, numai pe hirtie

Reducerile la impozite, numai pe hirtie

Reducerile de care ar trebui sa beneficieze locuitorii orasului Tirgu Jiu la plata impozitelor pe terenuri sau pe cladiri se regasesc deocamdata numai pe hirtie.

Pentru a beneficia de o reducere de 50%, cetatenii trebuie sa demonstreze ca venitul pe membru de familie nu depaseste suma de 1.875.000 de lei. Reducerea se poate face numai daca se depune o cerere speciala, insa foarte putini oameni stiu. Cei care au facut investitii in apartamente menite sa conduca la o reabilitare termica a locuintei ar trebui sa beneficieze si ei de reduceri la plata impozitului. In acest sens, oamenii trebuie sa indeplineasca numeroase conditii, astfel ca foarte putini tirgujieni pot beneficia de reduceri la impozit.

„Termenul din martie a fost ratat“

Cei care si-au instalat centrale termice beneficiaza de reduceri daca au autorizatie de construire. Insa, nici unul dintre cei care si-au instalat centrala termica nu are autorizatie, astfel ca primaria este obligata sa le elibereze retroactiv. Reducerea mai este conditionata de demonstrarea faptului ca achizitionarea s-a facut in rate, iar cel care a facut creditul este chiar titularul. Si in cazul geamurilor termopan trebuie obtinuta o autorizatie de construire pentru a beneficia de reducere.

„Prevederile legale sint putin mai complicate. Noi am luat hotarirea de a elibera retroactiv autorizatii. Primul termen de plata a impozitului din luna martie a trecut. Cetatenii mai au o sansa pentru termenul din iunie. Cei care au apucat sa plateasca pe tot anul, fie vor primi banii inapoi, fie li se va scadea din impozitul de anul viitor“, a spus Narcisa Cristea, directoarea economica a primariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS