10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii locali si-au prezentat rapoartele de activitate

Consilierii locali si-au prezentat rapoartele de activitate

Consilierii locali ai municipiului Tirgu Jiu si-au prezentat rapoartele de activitate pe anul precedent, care au fost publicate ulterior si pe pagina de internet a primariei. Fie ca nu au avut ce sa scrie, fie ca nu au avut chef sa insiste pe activitatea pentru care au fost alesi, cei mai multi dintre consilieri s-au rezumat sa insire doua-trei fraze pe o foaie de hirtie. Astfel au inteles ei sa-si motiveze cele 12 salarii a cite trei milioane de lei primite pe anul 2003.

La sfirsitul lunii ianuarie, consilierii locali a trebuit, conform legii, sa prezinte un raport de activitate pe anul 2003, perioada in care au fost platiti din banii publici. Unii dintre ei au facut efortul de a-si tehnoredacta raportul, altii s-au multumit doar sa mizgaleasca pe o coala de hirtie citeva cuvinte cu care si-au justificat indemnizatia primita lunar. Toate rapoartele au fost insa ulterior transpuse in pagina de internet a Primariei Tirgu Jiu, pentru a fi accesibile oricui doreste sa le vada. O trecere in revista a activitatii consilierilor arata insa ca aceasta nu a fost una prea vasta de vreme ce incape intr-o jumatate de pagina. In descrierea activitatilor intreprinse in anul 2003, consilierul Emanoil Popescu a tinut sa mentioneze participarea la Festivalul Berii, Festivalul de Folclor si la Zilele Orasului.

A uitat sa-si treaca garsoniera ANL, obtinuta in mandatul de consilier

Amelia Diaconescu a reusit sa-si concentreze in citeva fraze activitatea pe anul 2003, descrisa in termeni vagi si imposibil de verificat. „Am tinut permanent legatura cu cetatenii din zona de domiciliu, aducind la cunostinta conducerii primariei problemele ridicate de acestia. Am avut in vedere urmarirea activitatii de salubritate, alimentare cu apa si incalzire. Consider ca mi-am realizat in bune conditii sarcinile ce-mi revin“, si-a incheiat Amelia Diaconescu raportul de activitate. Pe parcursul intregului an care a trecut aceasta nu a avut nici o initiativa de proiecte de hotariri. Ceea ce a uitat consiliera sa mentioneze in raportul de activitate pe 2003 este garsoniera ANL, obtinuta pe perioada mandatului sau.

Activitate „scurtata“ de aburii alcoolului

Consilierul Daniel Raducanu a reusit sa-si expuna in trei fraze activitatea pe intreg anul. Acesta s-a remarcat pe parcursul lui 2003 mai ales prin spectacolul pe care-l facea la sedintele de consiliu, unde venea adesea in stare avansata de ebrietate. Pentru a mai potoli din „elanul“ alesului local care nu mai putea fi controlat, a fost nevoie de interventia primarului si a conducerii PSD, care l-a amenintat pe consilier cu excluderea din partid. Cea mai mare parte a raportului lui Daniel Raducanu o reprezinta fraza in care relateaza ca s-a plimbat pe banii publici in Spania, Franta, Belgia si Olanda.

„Cinci emisiuni in direct, una inregistrata, sase interviuri“

Cel mai complex raport l-a realizat Sanda Mischie, care a reusit sa umple patru pagini cu activitatea desfasurata in calitate de ales local si de presedinta a uneia dintre comisii. Sanda Mischie este unul dintre putinii alesi care au avut vreo initiativa de proiect de hotarire. Cele propuse de aceasta se refera la interzicerea reclamelor la tigari pe panourile stradale si la acordarea titlului de „Consilier al anului“. Chiar daca a fost mult mai constiincioasa decit colegii sai, Sanda Mischie si-a trecut in raport si activitati care amintesc mai degraba de o vedeta media. „Am fost la cinci emisiuni in direct la posturile de televiziune locale, la o emisiune inregistrata, patru emisiuni in direct la radio. Am dat sase interviuri la televiziune si sase la radio“, isi incheie raportul Sanda Mischie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS