Acasă Actualitate Bulucea a deschis lucrarile la statia de epurare a apelor uzate din...

Bulucea a deschis lucrarile la statia de epurare a apelor uzate din Craiova

Directorimea din Primaria Craiova s-a adunat ieri pe un cimp de la marginea orasului ca sa asiste la inaugurarea lucrarilor la viitoarea statie de epurare a apelor uzate din municipiu. Investitie importanta, de peste 20 de milioane de euro, la care primarul Vasile Bulucea nu putea lipsi. Inca de dimineata, oamenii primariei au plecat spre Facai, pentru a asista la fericitul eveniment.

Pe la ora 11.00, toata lumea, inclusiv reprezentantii firmelor straine, il astepta pe primarul Vasile Bulucea, care intirzia ca de obicei. Edilul-sef al urbei trebuia sa toarne, conform traditiei, primul cancioc de mortar la temelia importantei lucrari. Muncitorii din santier se fereau de ploaie pe sub stresinile baracilor. „Hai, ba, dati drumu’ la betoniera, ca vine domn’ primar!“, a spus la un moment dat unul dintre sefii de echipa. In sfirsit, a aparut si Bulucea. Muncitorii au alergat sa-l apere de ploaie cu o casca de santier si cu o pelerina galbena. Primarul a oprit doar casca, pelerina ajungind in cele din urma la viceprimarul Mihai Dragu, care aparuse si el prin zona.

Statia de epurare a apelor din Craiova – 24,5 milioane de euro

Printre stropi, au fost prezentate pentru presa si datele tehnice ale investitiei: 24,5 milioane de euro costa statia de epurare, finantarea venind prin programul ISPA al Uniunii Europene; termenul de finalizare este 11 februarie 2007; pe scurt, Jiul nu va mai fi asa de poluat, deoarece toate apele uzate din oras vor fi epurate, iar in paralel se vor reabilita retelele de alimentare cu apa potabila si canalizare ale orasului. Antreprenorul general este firma TERMOMECANICA ECOLOGIA SpA, cu consultanta spaniola a EPTISA International. Principalul subantreprenor este societatea ALCO PLUS Braila.

Acestea fiind zise, primarul a pus canciocul de mortar in groapa, i-a rugat sa faca acelasi lucru si pe strainii care vor construi statia, ba si pe o reprezentanta a presei, a facut poze si la sfirsit a avut si chef de glume cu viceprimarul Dragu, facind aluzie la chelia acestuia care statea solitara in ploaie. „Dragule, vezi, ba, ca ti s-a murdarit freza!“, i-a strigat Bulucea in drum spre masina.

Exit mobile version