5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMormintul familiei Titulescu va fi restaurat

Mormintul familiei Titulescu va fi restaurat

Asociatia „Nicolae Titulescu“ din Slatina si-a propus ca pina in vara acestui an sa restaureze cavoul familiei Titulescu, din comuna Nicolae Titulescu. Decizia a fost luata in urma unei vizite efectuate pe 17 martie de membrii asociatiei impreuna cu reprezentantii Fundatiei Europene „Nicolae Titulescu“.

Restaurarea mormintului, monument de arhitectura si arta, i-a fost incredintata sculptorului Doru Dragusin, iar fondurile necesare vor proveni din sponsorizari si din sprijinul acordat de istoricii George G. Potra si I. Calafeteanu.

„In cavoul familiei Titulescu, aflat in incinta parohiei cu hramul Sfintului Gheorghe si Sfintului Mihail, isi au locul de veci bunicii lui Nicolae Titulescu, protopopul Nae Iconomu si Vlada, parintii sai, Ion si Maria Titulescu, matusa, sora si cumnatii marelui diplomat. Cavoul a fost construit in urma decesului bunicului, Nae Iconomu, la 31 august 1866, de catre sotia sa Vlada si cei doi copii, Ion si Maria. Inchis cu un grilaj din fier forjat, cu un monument funerar sculptat in marmura, cavoul familiei Titulescu trebuie restaurat deoarece este intr-o stare avansata de degradare“, a precizat Laurentiu Gutica, director al Muzeului Judetean Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS