16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua miliarde din vinzarea florilor

Doua miliarde din vinzarea florilor

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a demarat in aceasta perioada campania de primavara de plantari de arbori si flori in parcurile si gradinile din oras. Potrivit directorului tehnic al RAADPFL, Viorel Nicolae, din pepinierele proprii ale regiei se vor planta pe marginea drumurilor circa 4.000 de arbori foiosi si aproape 10.000 de arbusti.

Prioritare vor fi gradinile asociatiilor de proprietari, unde s-au taiat copacii batrini, care amenintau siguranta cetatenilor, aici plantindu-se paltini, mesteceni, salcimi si salcii. De asemenea, Serviciul de gospodarire comunala va pune la dispozitia asociatiilor circa 100.000 de fire de gard viu, cu conditia ca presedintii asociatiilor sa depuna o cerere la primarie.

Responsabilii cu administrarea spatiilor verzi din Craiova au mentionat ca plantarile de primavara sint foarte importante pentru oras. Din pacate, puietii saditi in diferite zone sint rupti de persoane rau-voitoare sau acoperiti de gunoaie, cu atit mai mult cu cit municipalitatea nu dispune de paza suficienta in aceste parcuri. Din 1.100 de hectare, cit are Craiova, numai 320 sint spatii verzi aflate in administrarea RAADPFL. Pe linga plantarile de flori, RAADPFL vinde angro florarilor material din serele proprii, dar si plante de apartament (muscate, ficusi sau chiar palmieri). Directorul Nicolae a mai precizat ca regia cistiga din vinzarea florilor in jur de doua miliarde de lei anual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS