24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate900.000 de euro pentru punctul de frontiera Rast - Lom

900.000 de euro pentru punctul de frontiera Rast – Lom

Plenul Consiliului Judetean (CJ) Dolj pune in dezbatere, in cadrul sedintei ordinare de la mijlocul acestei saptamini, aprobarea unei cofinantari de la buget pentru investitia punctul de trecere a frontierei Rast – Lom.

Proiectul face parte dintr-o cerere de finantare externa, in valoare totala de 3,6 milioane de euro, derulata prin programul PHARE CBC – Cooperare Transfrontaliera. In cadrul acestuia, autoritatile locale care cer finantarea PHARE trebuie sa contribuie cu 25% din valoarea investitiei.

„Inca lucram la acest proiect. Este vorba de reabilitarea a 32 de kilometri de drum, pe traseul Giubega – Bailesti – Rast, precum si de modernizarea cheiurilor, a rampelor de imbarcare si a drumurilor de legatura din Portul Rast. Drumul care va duce spre punctul de frontiera Rast este in legatura cu altul, construit in partea bulgara pe traseul Lom – Montana“, a precizat Ileana Majina, directoarea Directiei de Integrare Europeana din cadrul CJ Dolj.

Acest proiect a fost discutat in cadrul intilnirilor mixte romano-bulgare, care au avut loc in ultimul timp in localitatile Vidin si Turnu-Magurele, si a fost una dintre prioritatile cererii de finantari externe pentru anul 2004. Programul CBC – Cooperare Transfrontaliera a fost special creat de UE pentru dezvoltarea euroregionala in Europa Centrala si de Est.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS