21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFunctionarii publici mehedinteni ameninta ca vor declansa actiuni de protest

Functionarii publici mehedinteni ameninta ca vor declansa actiuni de protest

417 sindicalisti mehedinteni afiliati la Uniunea Nationala a Sindicatelor Functinarilor Publici ameninta ca vor declansa actiuni de protest daca nu le vor fi solutionate revendicarile.

Principala lor nemultumire este nivelul mic de salarizare. „Salariul mediu net actual al functionarului public este de 4,5 milioane de lei. Consideram ca un salariu de 12 milioane de lei net ar satisface necesitatile unui functionar, avind in vedere ca noua ne este interzis sa desfasuram in timpul liber si alta activitate remunerata. In sustinerea acestei revendicari, vom desfasura toate formele de protest incepind cu pichetare, mitinguri si ajungind pina la greva generala, daca va fi nevoie“, a spus Valentin Balescu, liderul Sindicatului finantistilor mehedinteni.

Reprezentantii celor 92 de sindicate afiliate la Uniunea Nationala a Sindicatelor Functionarilor Publici doresc practic un cadru legislativ complet, care sa le reglementeze activitatea si drepturile salariale. „De fapt, noi solicitam punerea in practica si aplicarea unui act normativ. Anul trecut a aparut Legea 161, care modifica statutul functionarilor publici si care trebuia completata cu o lege a salarizarii acestora. A ramas ca din ianuarie 2004 sa se inceapa discutiile legate de legea salarizarii functionarilor publici, dar au trecut deja trei luni si credem ca se doreste sa se traga de timp. Intram in curind in febra alegerilor locale si cu siguranta nu va mai fi timp pentru functionarii publici. Toata activitatea revendicativa trebuie sa se termine pina in luna august, pentru ca in perioada septembrie – octombrie se realizeaza proiectul bugetului pe anul 2005, iar sumele aferente cresterii salariale trebuie prevazute in acest buget“, a spus Sebastian Oprescu, vicepresedintele Uniunii Nationale a Sindicatelor Functionarilor Publici din Romania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS