17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePortalul Consiliului Judetean Mehedinti a fost lansat

Portalul Consiliului Judetean Mehedinti a fost lansat

Portalul Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost lansat joi, la Palatul Cultural „Theodor Costescu“, din Drobeta Turnu Severin. Utilizind tehnologii web, portalul pune la dispoziţia cetăţenilor informaţii la cerere şi servicii online, formulare, documente, date şi conţinut digital, conectind persoane, departamente, instituţii şi agenţii guvernamentale sau companii la baze de date.

„Am asistat la o demonstraţie de profesionalism pe care dorim să o regăsim in toate consiliile judeţele din Romania. Portalul Consiliului Judeţean Mehedinţi este un instrument pentru cetăţeni, care vor beneficia de servicii civilizate fără să mai piardă timpul cu deplasări“, a spus preşedinta Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică (ANIAP), Sevil Sumanariu.

Conducerea administraţiei mehedinţene speră ca in maximum trei ani acest program informatic să fie extins la nivelul intregului judeţ. „Am pornit de la un program-pilot, cu resurse financiare nerambursabile din fonduri alocate de Uniunea Europeană prin programul SAPARD. Cred că tot ce am inceput acum intre comunele Stingăceaua, Şimian, Rogova, Prunişor, Livezile şi consiliul judeţean in cel mult trei ani se va extinde la nivelul intregului judeţ, in aşa fel incit această relaţie să se poată realiza pe o gamă complexă de nevoi in ceea ce priveşte activitatea administraţiei publice locale şi raporturile acesteia cu administratia centrală“, a spus Constantin Sirbulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Drobeta Turnu Severin este, timp de trei zile, un adevărat centru al informaticii romaneşti. Palatul Cultural „Theodor Costescu“ va găzdui la acest sfirşit de săptămină lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică, un seminar microsoft bazat pe portaluri şi pe realizarea proiectelor de administraţie şi un simpozion de infrastructură hardwere şi de comunicaţii pentru realizarea sistemelor de administraţie.

In cadrul lucrărilor vor face prezentări profesionale cele mai importante companii de IT din Romania. Alături de cei 100 de specialişti in informatică din cadrul asociaţiei, la lucrări ia parte şi Adriana Ţicău, secretar de stat in cadrul Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologia Informaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS