Acasă Actualitate Accesul la opt hectare de teren din Mofleni se va face din...

Accesul la opt hectare de teren din Mofleni se va face din avion, cu parasuta!

Dupa ce au fost puse in posesie, conform Legii nr.18/1991, cu opt hectare de pamint, sapte persoane din cartierul craiovean Mofleni au reusit, pentru citiva ani, sa-l munceasca, avind acces cu utilajele din strada Cosuna. De citiva ani, drumul a fost ocupat abuziv de doi cetateni, care si-au construit ilegal locuinte. Primaria Craiova, in loc sa puna lucrurile in legalitate, a pasat problema in asa fel incit proprietarii celor opt hectare de teren, in aceasta primavara, nu mai au decit varianta sa transporte utilajele cu avionul ca sa poata munci terenul. Suprafata de pamint este inconjurata pe toate laturile de constructii.

Comisia comunala Bucovat, de aplicare a Legii fondului funciar, a pus in posesie sapte cetateni din Mofleni, pe o suprafata de opt hectare, cu iesire in strada Cosuna. Citiva ani, pamintul a fost muncit fara probleme deoarece proprietarii puteau intra la paminturi pe un drum lat de 12 metri, situat intre proprietatile familiilor Fulga si Pirvulet. Petre Nicolae, unul dintre cei sapte proprietari, a constatat la un moment dat ca drumul a fost inchis abuziv de familiile Fulga si Zevedeanu, care au construit fara autorizatii legale. Omul a inceput sa reclame la toate organele care ar fi trebuit sa rezolve incurcatura pentru care sapte proprietari nu mai pot sa-si munceasca pamintul din cauza unei ilegalitati.

Primaria stie de trei ani si tace

In mai 2001, Primaria Craiova a inventariat toate imobilele construite abuziv pe stada Cosuna din cartierul Mofleni si a promis, prin adresa 7546, din 16 mai 2001, ca li s-a pus in vedere „persoanelor care impiedica accesul la drum sa-si demoleze casa din proprie initiativa“. Ca nu s-a intimplat nimic o dovedeste adresa Prefecturii Dolj, nr. 808, din 5 mai 2003, trimisa aceluiasi petent, Petre Nicolae, prin care rezolvarea problemei este pasata Primariei Bucovat.

„Comisia locala Bucovat s-a angajat sa ia toate masurile care sint de competenta sa pentru o solutionare adecvata a situatiei“, spune prefectura, sub semnatura si stampila prefectului de atunci, Cornel Mondea. Primaria Bucovat, la data cind ii pasa prefecturii problema, nu mai avea cum sa dea amenzi sau sa dispuna demolarea constructiilor ridicate abuziv pentru ca, dupa noua organizare administrativa, acest lucru era de competenta Primariei Craiova. In august 2003, Petre Nicolae a revenit la prefectura cu un nou memoriu, reclamind ca si alta data lipsa accesului la proprietate. De aceasta data, prefectura a trimis memoriu la Inspectoratul in Constructii Dolj cu indicatia sa se transmita petentilor masurile luate. Nici pina in prezent petentii nu au primit vreun raspuns de la amintita institutie, dar nici constructiile nu au fost demolate.

Insula pustie

Cele opt hectare de teren sint inconjurate pe toate partile de constructii sau de terenuri pentru care s-au emis titluri de proprietate. Pentru cei sapte cetateni ale caror paminturi sint ca o insula nu exista alta cale de acces cu masinile agricole decit daca trec peste proprietatea altui cetatean. Varianta absurda ar fi aceea, conform careia, masinile si utilajele agricole sa aiba atasate parasute agatate de avion care sa le transporte unde este nevoie. Altfel, opt hectare de teren din Mofleni vor ramine pustii.

Exit mobile version