16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTot mai multi mehedinteni doresc sa paraseasca tara

Tot mai multi mehedinteni doresc sa paraseasca tara

Printre cetatenii romani intorsi in tara de la inceputul acestui an se numara si 160 de mehedinteni. Cele mai multe persoane au fost returnate din Spania, Italia, Franta, Germania si Belgia. Politia de Frontiera a luat masura retinerii documentelor de calatorie ale acestora si le-a fost suspendat dreptul de folosire a pasaportului pe perioade cuprinse intre sase luni si trei ani. Persoanele returnate sint in general mehedinteni plecati sa-si caute un loc de munca in afara granitelor tarii si care au depasit termenul de sedere.

1.500 de pasapoarte eliberate lunar

In ciuda evenimentelor tragice care au avut loc pe plan international, tot mai multi mehedinteni doresc sa paraseasca tara. „In ultima perioada am eliberat in medie 1.500 de pasapoarte lunar atit in Drobeta Turnu Severin, cit si in orasele Orsova, Vinju Mare si Strehaia. In dorinta de a veni in sprijinul cetatenilor, din luna februarie se preiau imagini pentru pasapoarte si la Biroul de Evidenta Informatizata a Persoanei de la Baia de Arama, care este un oras mai indepartat si deplasarea in municipiu se face mult mai greu.

De asemenea, 60 de permise de mic trafic sint eliberate lunar datorita facilitatilor conferite de acest document. Titularul permisului de mic trafic nu trebuie sa prezinte suma de bani ceruta in cazul pasapoartelor si nu ii trebuie asigurare medicala pentru iesirea din tara. O data cu venirea sezonului cald se mareste si numarul solicitarilor de eliberare a documentelor de calatorie. De obicei, perioada cea mai aglomerata este intre 15 aprilie si 15 septembrie“, a spus comisar sef Ion Stanomir , seful Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS