10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii cerceteaza averea lui Petre Ciobotea

Procurorii cerceteaza averea lui Petre Ciobotea

Procurorii PNA au solicitat Comisiei de cercetare a averilor de pe linga Curtea de Apel Craiova declansarea procedurii de cercetare a averii inculpatului Petre Ciobotea, fost director executiv al Regionalei de Drumuri si Poduri Craiova

Comisia de cercetare a averilor de pe linga Curtea de Apel Craiova a fost sesizata de Parchetul National Anticoruptie (PNA), in vederea verificarii averii lui Petre Ciobotea, fostul director executiv al Regionalei de Drumuri si Poduri Craiova.

Ca urmare a cercetarii efectuate de procurorii PNA, s-a stabilit ca Petre Ciobotea detine, impreuna cu sotia sa, Stelica, trei imobile in Drobeta Turnu Severin, respectiv un apartament cu doua camere si doua case, cu teren aferent in suprafata de 78 mp. Stelica Ciobotea, care in prezent este directoarea Directiei de Sanatate Publica Mehedinti si fosta presedinta executiva a PSD Mehedinti, a dobindit in aprilie 2003 un apartament cu patru camere in Timisoara.

Familia Ciobotea trebuie sa justifice cinci miliarde de lei

Cu ocazia perchezitiei efectuate de procurorii PNA, imediat dupa declansarea urmaririi penale, in portbagajul autoturismului Opel Vectra folosit de Ciobotea, apartinind Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova, s-au gasit importante sume de bani: 20.340 de euro, 2.940 de dolari si 129.200.000 de lei, a caror provenienta nu a putut fi explicata de acesta. Anchetatorii au dispus consemnarea acestor sume de bani la o sucursala bancara din Bucuresti, pina la decizia definitiva a instantei. Dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat al PNA, procurorii au apreciat ca valoarea bunurilor detinute de Petre Ciobotea si care nu poate fi justificata se ridica la aproximativ cinci miliarde de lei. Intrucit exista dovezi certe ca unele bunuri si valori nu puteau fi dobindite din venituri legale, oamenii legii au solicitat declansarea procedurii de control a averii, potrivit Legii nr. 115/1996.

Reamintim ca, in decembrie 2003, Parchetul National Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata a lui Petre Ciobotea pentru savirsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata.

Procurorii anticoruptie au stabilit ca, in perioada aprilie-decembrie 2003, fostul director al Regionalei de Drumuri si Poduri Craiova din cadrul Administratiei Nationale a Drumurilor a pretins si primit de la Teodor Moga bani si bunuri in cuantum de peste un miliard de lei. Pentru a justifica aceste pretentii, Ciobotea a lasat sa se inteleaga ca ar avea influenta asupra unor persoane cu functii de conducere si decizie din cadrul unor societati comerciale cu capital privat, pentru a-i determina pe acestia sa incheie si sa deruleze contracte de furnizare de materiale de constructii cu una dintre societatile la care Moga era administrator. Ciobotea a fost prins in flagrant de procurorii PNA pe 5 decembrie 2003, imediat dupa ce a primit de la denuntator o suma considerabila in valuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS