10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a semnat protocolul intre ANPC si Jandarmerie

S-a semnat protocolul intre ANPC si Jandarmerie

Sefa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Rovana Plumb, a fost ieri in Olt pentru semnarea unui protocol de colaborare la nivel national intre institutia pe care o reprezinta si Jandarmeria Romana. Protocolul a fost semnat la sediul jandarmilor din comuna Potcoava si a inceput cu pastrarea a trei minute de reculegere in memoria romanilor ucisi in atentatele de la Madrid.

Adjunctul comandantului pentru Ordine Publica din cadrul Jandarmeriei Romane, general Gavrila Pop, a spus ca infiintarea posturilor de jandarmi in mediul rural este necesara, deoarece si cetatenii de la tara au nevoie de protectie. Rovana Plumb a spus ca semnarea protocolului pe 15 martie nu este o intimplare, ieri sarbatorindu-se Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor. „Cele doua institutii vor desfasura in comun actiuni specifice de verificare si control, precum si actiuni de informare si educare a consumatorilor. In baza acestui protocol, vor fi derulate actiuni de verificare si control impreuna cu jandarmii in unitati de alimentatie publica, zone publice si de agrement din mediul rural. Vor fi vizate, de asemenea, si unitatile de alimentatie din jurul sau din incinta institutiilor de invatamint, precum si din statiuni si zone turistice“, a afirmat secretarul de stat. Rovana Plumb a precizat ca aplicarea de amenzi nu inseamna rezolvarea cauzelor care ii determina pe agentii economici sa incalce legea.

Postul de jandarmi din Potcoava a fost amenajat cu efortul financiar al primariei locale, care a contribuit cu aproximativ 380 de milioane de lei. In luna aprilie, vor fi inaugurate inca doua posturi de jandarmi in judet, la Colonesti si Corabia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS