12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate9 ani - un alt inceput

9 ani – un alt inceput

Se implinesc astazi 9 ani de la aparitia Gazetei de Sud. Si sintem mindri cel putin din doua motive: Gazeta de Sud este liderul presei locale in Romania; Gazeta de Sud este un simbol al presei independente din Romania. Si asta nu o spunem noi, ci Studiul National de Audienta si Biroul Roman de Audit al Tirajelor. Cititorii consecventi ai ziarului nostru si-au dat seama, sper, ca indiferent de partidele care au reprezentat Puterea in acesti noua ani, Gazeta de Sud nu a fost subordonata intereselor mai-marilor zilei, ci intereselor cititorilor, mereu in contradictie cu actiunile clasei politice conducatoare. Nu pot sa nu recunosc ca aceasta atitudine ne-a costat bani si ne-a albit prematur. Nu pot sa trec cu vederea nici presiunile imense exercitate de forte politice si economice asupra angajatilor ziarului. Am incercat sa ne structuram in asa fel activitatea, despartind ferm editorialul de publicitate, incit sa descurajam orice interferente daunatoare relatiei ziarist-cititor.

Si toate acestea pentru a fi credibili, pentru a ne putea uita fara teama si fara jena unii in ochii altora.

Ceea ce am reusit se vede pe piata libera a presei. Nimeni nu poate obliga pe nimeni sa cumpere un anumit ziar. Cum la fel de sigur este ca, daca cineva s-a pacalit o data cumparind un ziar prost, a doua zi nu va repeta gestul. Noi credem in inteligenta cititorilor. Fara ei n-am exista. Si cititorii cred in noi. De aceea, impreuna, reprezentam cel mai citit cotidian regional din ROMANIA.

Multumim cititorilor, multumim tuturor celor care au contribuit la nasterea si cresterea acestui ziar.

P.S. Intimplator sau nu, se lanseaza astazi Gazeta de Olt – prima editie locala a Gazetei de Sud. Este raspunsul nostru la incercarea de intimidare (cu folosirea injustitiei din Justitia din Olt) a Gazetei de Sud si a angajatilor sai.

Stimati escroci si/sau oameni politici din Olt, incepind de azi, Dan Balasescu va fi in mijlocul dumneavoastra, dar nu alaturi.

Reamintim cititorilor ca Dan Balasescu si Gazeta de Sud au fost condamnati la Slatina, in anul 2003, la plata unor despagubiri in valoare de 600 de milioane de lei, ca urmare a pierderii unui proces intentat de actualul prefect de Olt, Marin Diaconescu. Nimeni dintre cei care aveau puterea sa indrepte nedreptatea nu a facut nimic in acest sens pina la aceasta ora. Nu stiu ce ma face sa cred ca nici atit de acum incolo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS