10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima revista care promoveaza drepturile persoanelor infectate cu HIV

Prima revista care promoveaza drepturile persoanelor infectate cu HIV

Primul numar al revistei Atitudini sero…pozitive, care promoveaza drepturile copiilor si tinerilor infectati cu virusul HIV, a fost scos zilele acestea de sub tipar de Asociatia „Vasiliada“ – aflata sub patronajul spiritual al Arhiepiscopiei Craiovei. Revista, aparuta in cadrul proiectului „Trepte catre adevar; traind cu HIV“, doreste sensibilizarea comunitatii locale cu privire la problemele copiilor si tinerilor infectati cu HIV. Cel mai interesant este faptul ca mare parte dintre articolele revistei sint scrise chiar de catre acesti tineri si de parintii lor.

Revista este si o modalitate de cunostere a numeroaselor aspecte privind infectia cu HIV si contine informatii despre infectia cu HIV, menite sa-i determine sa renunte la prejudecati pe cei care se tem fara sa stie exact de ce si ii condamna pe cei infectati cu HIV la izolare. De asemenea, tot in revista se regasesc date despre voluntariat si modalitatile concrete prin care comunitatea locala ar putea sa-si ofere sprijinul.

„Finalitatea concreta a revistei Atitudini sero…pozitive este de a-L aduce pe Hristos in inima oamenilor, fie ei infectati cu HIV, fie membri sanatosi ai comunitatii“, spun membrii Asociatiei „Vasiliada“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS