16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpel distrus de un minor

Opel distrus de un minor

Seria accidentelor de circulatie produse de minori pe strazile Craiovei a continuat cu un alt eveniment rutier produs ieri-dimineata. Claudiu T., de 17 ani, a facut praf un autoturism Opel Vectra, cu numarul de inmatriculare DJ-27-MIN, pe care l-a proptit in gardul unei unitati militare.

Tinarul de 17 ani, fara sa-i pese ca n-avea permis de conducere, s-a urcat ieri-dimineata la volanul autoturismului Opel, proprietatea lui Gabriel Toma, si a plecat sa faca o plimbare pe strazile Craiovei.

Urcind pe strada Buciumului dinspre cartierul Rovine catre strada Vasile Alecsandri, Claudiu a trecut cu masina de intersectia cu strada Pastorului si, intr-o usoara curba la stinga, din cauza lipsei de experienta in conducere, a pierdut controlul volanului. Masina a derapat si a iesit de pe carosabil, lovindu-se frontal de gardul de beton al unitatii militare de transmisiuni UM 01660. Gardul a fost distrus pe o lungime de circa cinci metri, iar autoturismul s-a oprit in peretele cladirii in care se afla dormitoarele soldatilor.

Pentru ca nu purta centura de siguranta, Claudiu T. s-a lovit cu capul de volan si de parbriz, pierzindu-si pe moment cunostinta. Victima a fost transportata la Spitalul de Urgenta, unde a fost internata in Clinica de neurochirurgie, cu diagnosticul: traumatism cranian acut, plaga contuza parieto-frontala dreapta, suspiciuni de fractura craniana.

Cind va iesi din spital, tinarul va trebui sa dea socoteala pentru fapta sa.

„Ce putem spune deocamdata este ca minorului i se va intocmi dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, fara a poseda permis. Urmeaza sa stabilim si in ce conditii a luat autoturismul, daca l-a furat sau i-a fost incredintat de cineva, caz in care este posibil sa extindem acuzatiile“, a precizat inspectorul principal Ionel Sandu, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova. In ceea ce priveste masina, care era aproape noua, proprietarul va fi nevoit sa scoata din buzunar citeva mii de euro pentru a o repara, intrucit partea din fata a autoturismului a fost distrusa in intregime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS