10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de bolnavi ajung la medic trecind prin gunoaie

Mii de bolnavi ajung la medic trecind prin gunoaie

Cele 12 cabinete medicale care functioneaza in cladirea din spatele Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova vor fi in curind sufocate de gunoaie. De mai multi ani, parculetul din fata cladirii de pe strada Horia a devenit pentru locatarii blocurilor din jur locul de depozitare a gunoaielor. Indiferent cit de des s-ar face curatenie in parc, gunoaiele tot se aduna, spre surprinderea celor 12 medici de familie, care nu inteleg de ce vecinii lor nu-si duc gunoiul la ghena si prefera sa-l depoziteze in curtea cabinetelor medicale. Aproximativ 12.000 de asigurati sint inscrisi pe listele celor 12 medici de familie si zilnic cabinetele sint vizitate de sute de bolnavi, nevoiti sa treaca prin gunoaie pentru a cere consultatii medicale.

Laura Rosca, pacienta unuia dintre cabinete, a spus: „Locatarii acestei zone sint oameni cu bun-simt, dar nu pot sa cred ca cineva din Valea Rosie vine si aduce gunoiul in curtea unui cabinet medical din strada Horia! Este si statia de taxi vizavi de cabinete si n-am vazut niciunde un WC. Curtea cladirii este locul in care si taximetristii, si altii isi fac nevoile fiziologice. Cum poti sa stabilesti o statie de taxi fara sa construiesti si un WC? Crede cineva ca oamenii de la volan stau cel putin opt ore fara sa mearga la WC? Sa vedeti cum miroase a urina peste tot cind da caldura! Parculetul este locul de intilniri nocturne ale vagabonzilor din cartier si e plin de sticle de bauturi“.

In parcarea din spatele cabinetelor medicale, locatarii isi „uita“ pentru citeva zile masinile, gardul imprejmuitor a fost distrus, iar peretii cladirii au fost pictati cu tot felul de inscriptii, rod al mintilor intunecate de alcool. Si toate acestea, intr-un cartier cu pretentii de zona 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS