12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCorpul Gardienilor Publici Gorj, inglodat in datorii

Corpul Gardienilor Publici Gorj, inglodat in datorii

Corpul Gardienilor Publici Gorj are de platit peste 13 miliarde de lei catre societatile de prestari servicii. Pe linga datoriile acumulate, institutia care presteaza servicii de paza a bunurilor si care participa la apararea ordinii si linistii publice a efectuat achizitii publice incalcind legea. In plus, Corpul Gardienilor Publici, societate subordonata consiliului judetean, a refuzat sa respecte hotaririle consiliului.

Corpul Gardienilor Publici (CGP) Gorj este de mai bine de un an in colaps financiar. Datoriile pe care institutia publica le are sint de ordinul zecilor de miliarde de lei. La inceputul anului, suma pe care CGP Gorj o avea de platit altor societati furnizoare era de peste 13,5 miliarde de lei.

In plus, CGP Gorj are datorii fata de salariati si bugetul de stat, inclusiv contributiile legale. Aceasta criza nu i-a speriat insa pe cei din conducerea institutiei publice. Ei refuza incheierea contractelor cu alte firme, iar tarifele de servicii sint pe ochi frumosi, desi ele sint stabilite de institutia superioara. Printr-o hotarire a consiliului judetean au fost stabilite, in urma cu trei ani, obiectivele de interes public la care se impune organizarea pazei cu gardienii. De atunci insa, CGP Gorj nu a incheiat contracte cu 75 de beneficiari.

Achizitii cu cintec

La capitolul achizitii, Corpul Gardienilor Publici este foarte generos. Desi se stabileste o suma de achizitionare, institutia publica plateste mult mai mult decit se licitase. Cu peste 13 miliarde de lei datorii, CGP Gorj a cumparat incaltaminte, in baza unei analize de oferta, de la o societate din Buzau, in urma cu un an. Desi valoarea inscrisa in contract era de 300 de milioane de lei, conform facturilor, institutia publica a platit cu aproximativ 60 de milioane de lei mai mult. La o asemenea valoare, CGP ar fi putut achizitiona marfa de la producatorii din tara. In plus, pe oferta societatii din Buzau este mentionat faptul ca intre cele doua institutii au avut loc negocieri si ca preturile au fost stabilite de comun acord. Situatia este cunoscuta si de conducerea Consiliului Judetean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS