24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSirb cercetat de Parchetul Mehedinti pentru proxenetism

Sirb cercetat de Parchetul Mehedinti pentru proxenetism

Serviciul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul IJP Mehedinti a definitivat cercetarile si a sesizat Parchetul de pe linga Tribunalul Mehedinti cu propunere de trimitere in judecata a lui Mile Dejan, de 31 de ani, cu domiciliul in Serbia, pentru savirsirea infractiunii de proxenetism.

Sirbul a racolat in iunie anul trecut trei tinere cu virste cuprinse intre 18 si 25 de ani, din Drobeta Turnu Severin, carora le-a promis un loc de munca in orasul sirbesc Kladovo, ca ospatarite si dame de companie.

Mile Dejan a suportat toate cheltuielile, respectiv banii care ar fi trebuit prezentati la vama pentru trecerea frontierei, le-a oferit tinerelor o masa in oras pentru a le cistiga increderea, si s-a ocupat de transport. Sirbul si tinerele racolate au fost supravegheati si inregistrati de politisti, cei in cauza fiind retinuti dupa trecerea frontierei de stat, in Vama Portile de Fier I.

„Cetatenii care apeleaza la serviciile unor agentii turistice, agentii de plasare in cimpul muncii peste hotare sau agentii de moda trebuie sa se intereseze la organele oficiale despre competenta respectivei firme, existenta si legalitatea licentei, precum si de persoanele care fac parte din administratie.

In cazul incheierii unui contract, trebuie sa apeleze la serviciile unui jurist“, a spus subcomisarul Christian Ciocan, purtatorul de cuvint la IJP Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS