7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul acuza conducerea Serviciului de Ambulanta Gorj de interese personale

Prefectul acuza conducerea Serviciului de Ambulanta Gorj de interese personale

• Toni Grebla sustine ca Ministerul Sanatatii s-a grabit in decizia de schimbare a fostei directoare • Prefectul este un vehement sustinator al Anei Duma, care are patru dosare penale pentru luare de mita si abuz in serviciu

Decizia de a schimba obligatiile stabilite prin conventie intre Serviciul de Ambulanta Gorj si Grupul de Pompieri Judetean de functionare a SMURD a reprezentat un bun prilej pentru prefectul de Gorj, Toni Grebla, de a ataca actuala directoare a Ambulantei, Jana Prejbeanu. Prefectul este suparat pe decizia Ministerului Sanatatii si Familiei de schimbare din functie a fostei directoare, Ana Duma. Desi au trecut doua luni de atunci, prefectul de Gorj nu a avut pina ieri ocazia de a-si spune punctul de vedere in privinta deciziei ministerului. Totul a pornit de la faptul ca Grupul de Pompieri si Serviciul de Ambulanta Gorj au cazut de acord sa schimbe prevederile din conventia prin care functioneaza Serviciul Mobil de Urgenta si Descarcerare. Partile au stabilit o reorganizare a SMURD, in sensul ca soferii pompieri sa fie inlocuiti cu angajati ai Serviciului de Ambulanta Gorj, pentru a exista un control asupra acestora. Comandantul Grupului de Pompieri Gorj este de acord cu cele stabilite, insa prefectul Toni Grebla crede ca in spatele deciziei se afla interesele personale ale actualei directoare a Ambulantei.

„Decizia de schimbare a fostei directoare a fost pripita“

Toni Grebla a comentat chiar decizia Ministerului Sanatatii si Familiei de schimbare din functie a fostei directoare, Ana Duma, precizind ca responsabilii de la Bucuresti s-au pripit. Desi stia despre cele patru dosare penale pe care aceasta le are, cu acuzatii de coruptie si legate de activitatea ei ca directoare, Toni Grebla a fost tolerant cind in presa erau prezentate neregulile de la Serviciul de Ambulanta. Actuala directoare a Serviciului de Ambulanta Gorj, Jana Prejbeanu, a declarat ca nu este vorba de nici un interes personal si ca se pune la dispozitia organelor de control.

„Domnul prefect sa vina sa vada cite s-au schimbat in ultima vreme. Au fost platite din datorii si s-au facut multe reparatii!“, a declarat Jana Prejbeanu, care mai spune ca SMURD ar fi trebuit sa primeasca fonduri de la prefectura sau de la consiliul judetean si ca pina in prezent nu s-a alocat nici un ban.

De precizat ca in campania electorala pentru functia de primar, desfasurata anul trecut in comuna Scoarta, o ambulanta a fost folosita in acest scop. Medicii au fost pusi sa ia tensiunea cetatenilor de etnie roma, PSD precizind ca actiunea le apartine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS