17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie din Slatina traieste laolalta cu gainile

O familie din Slatina traieste laolalta cu gainile

Viorica Mihai locuieste impreuna cu sotul ei si cei cinci copii intr-una din camerele insalubre ale unui imobil de pe Aleea Marului din Slatina. Desi au cerere depusa la primarie inca din anul 1986 pentru obtinerea unei locuinte sociale, nici pina in ziua de azi membrii familiei Mihai nu au avut sansa de a se muta in casa noua. Viorica, Ion, trei baieti si doua fete traiesc cu totii intr-o armonie deplina. In camera familiei Mihai si-au mai gasit loc si… doua gaini, tinute pentru „zile negre“.

Pentru ca spatiul locativ era extrem de mic (doar 3 mp), acestia au fost nevoiti sa renunte la unul din cele doua paturi in care si-asa se inghesuiau sa doarma. Renuntarea la cel de-al doilea pat s-a dovedit a fi un adevarat sacrificiu pentru familia Mihai, aceasta fiind insa conditia de baza pentru a beneficia de caldura de la caloriferul ce va fi instalat in curind de primarie. Culmea ironiei, primaria s-a apucat de reparatii capitale in imobilul cu pricina abia acum, dupa mai bine de 20 de ani.

„Nici unul dintre noi nu are serviciu, barbatu-meu alearga peste tot si munceste cu ziua pe unde apuca pentru citeva zeci de mii de lei. Baiatul cel mare, de 16 ani, are astm si a renuntat la scoala, la fel si fata cea mare. Are 20 de ani si a trebuit sa o scoatem de la scoala dupa patru clase ca nu aveam bani… Avem cerere depusa la primarie din ’86, da’ nu ne-a intrebat nimeni nimic de-atunci! De cite ori mergem in audiente la primar sau viceprimar, ne vorbesc toti de sus, ca nu au locuinte si trebuie sa asteptam. Era vorba ca o sa primim o locuinta in blocul G2, dar nu ni s-a dat pentru ca, au zis ei, era cu chirie si noi nu ne putem permite“, a spus Viorica Mihai.

„Mincam doar o data pe zi…“

Familia Mihai traieste din alocatiilor copiilor, aproape 630.000 de lei pe luna, la care se adauga ajutorul social de 2,2 milioane de lei, plus cantina sociala. Toti copiii familiei sufera de cite o boala. Mezinul, Armando, de cinci ani, nu vede decit cu un ochi, este surd de urechea dreapta si sufera si de o malformatie congenitala la inima. Din cauza lipsei banilor, Armando nu a mai luat un medicament de citiva ani. Problema banilor face ca, in prezent, familia Mihai sa aiba o datorie la intretinere de peste 25 de milioane de lei. „Mincarea o gatim pe resou pentru ca nu avem gaze, nu avem nici aragaz, iar la curent platim aproape toti banii! Mincam doar o data pe zi. Nici nu mai stiu de cite ori ne-am culcat fara sa mincam. Noi, astia mai mari, dormim pe jos, ca nu avem loc toti intr-un pat, si de-aia ne-am imbolnavit cu totii… Dupa ce termina astia (oamenii de la primarie – n.r.) cu caloriferele, cica e vorba sa ne scoata afara pentru a face loc studentilor din Slatina. Unde o sa ne ducem…“

Desi a fost dezamagita de atitea ori, Viorica Mihai mai spera ca primaria le va da o locuinta unde sa-si poata pune ambele paturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS