10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgarii vor pod peste Dunare intre Oreahovo si Bechet

Bulgarii vor pod peste Dunare intre Oreahovo si Bechet

Un al doilea pod peste Dunare, intre Romania si Bulgaria va fi construit in maximum trei ani, a declarat primarul orasului Oreahovo, Hristo Ivanov, citat de agentia bulgara de stiri Focus.

Proiectul de constructie va fi prezentat in urmatoarele zile Ministerului Dezvoltarii Regionale din Bulgaria. In total, podul Oreahovo-Bechet va costa aproximativ 50 de milioane de euro, bani asigurati de un consortiu bulgaro-roman, dupa cum afirma primarul Hristo Ivanov.

„Ideea de construire a unui pod in aceasta zona dateaza inca din 1993, iar in 1996 a fost anuntata o licitatie pentru desemnarea executantului, anulata in ultimul moment de guvernul bulgar al lui Jan Videnov. Podul va contribui la relansarea economica a zonelor invecinate din cele doua tari. Astfel, prin construirea podului se va reduce somajul din orasul bulgar Oreahovo, in prezent cifrat la 27 la suta, si va fi garantat traficul international pentru Craiova, centrul economic din partea de sud-vest a Romaniei. In plus, podul va avea si o importanta europeana, urmind sa deserveasca si Coridorul Strategic de Transport E4, care leaga Europa Occidentala de Orientul Mijlociu, prin Romania, Bulgaria si Turcia“, a declarat primarul orasului Oreahovo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS