14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu fost numiti in functie noii ministri

Au fost numiti in functie noii ministri

Presedintele Romaniei, Ion Iliescu, a semnat ieri, decretul de numire in functie a noilor ministri, precum si cel de numire a fostului ministru al justitiei, Rodica Stanoiu, in functia de consilier prezidential, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit hotaririi parlamentului si propunerilor primului ministru Adrian Nastase, Dan Ioan Popescu, Ioan Rus si Ioan Talpes vor deveni ministri de stat; Speranta Maria Ianculescu va deveni ministrul mediului si gospodaririi apelor, Victor Ponta va fi ministrul delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala si urmarirea aplicarii acquis-ului comunitar. Ilie Sirbu si Alexandru Athanasiu au fost revocati din functiile detinute anterior si numiti in aceleasi posturi, dar a caror structura a fost modificata.

In aceeasi zi, Ion Iliescu a semnat un al doilea decret, prin care Rodica Stanoiu a fost revocata din functia de ministru al justitiei, acest portofoliu revenindu-i lui Cristian Diaconescu.

Un al treilea decret al presedintelui prevede ca Ioan Talpes sa fie revocat din functia de consilier prezidential, in locul sau fiind numita Rodica Stanoiu.

Parlamentul a aprobat ieri, prin vot secret cu bile, hotarirea de restructurare a guvernului.

Noii ministri vor depune astazi juramintul la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui Ion Iliescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS