8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateClinica de fizioterapie traieste din mila bolnavilor

Clinica de fizioterapie traieste din mila bolnavilor

Cadrele medicale fac cheta pentru a cumpara lacate, cosuri de gunoi, becuri, tix, detergent, maturi sau insecticid

Clinica de medicina fizica si recuperare a Spitalului de Urgenta Craiova apeleaza la mila propriilor bolnavi pentru a-si completa fondurile. Inca de la intrare, bolnavii sint intimpinati cu afise – plasate strategic pe usile de acces in salile de tratament sau in cabinetele cadrelor medicale -, prin care sint rugati sa sprijine financiar clinica: „In vederea imbunatatirii serviciilor pe care vi le oferim, va rugam sa contribuiti cu suma de 20.000 de lei sau cu orice alta forma de sponsorizare. Detalii la cabinetul asistentului-sef“.

Cadrele medicale sustin ca este doar o cheta facuta in folosul pacientilor. Cu banii adunati de la bolnavi sint cumparate lacate, cosuri de gunoi, becuri, detergent de rufe, tix, dezinfectant, maturi, sapun, insecticid si alte asemenea lucruri.

Cotizantii, majoritatea clienti fideli care vin cel putin de doua ori pe an la tratamentul de recuperare, au inteles situatia si s-au obisnuit sa lase bani ca la biserica. Unii dau 20.000 de lei, insa cei mai multi ofera 50.000 de lei.

Asistentul-sef Bogdan Badea sustine ca s-a ajuns in aceasta situatie din cauza fondurilor foarte mici primite de la Casa de Asigurari de Sanatate Dolj: „Din bugetul spitalului sint alocate sume fixe pentru salarii, medicamente si utilitati. Aceste fonduri nu pot fi folosite in alte scopuri, asa ca ne vedem obligati sa ne descurcam cum putem. E o rusine ca am ajuns sa cerem bolnavilor, dar asta este situatia. Acesti bani sint cheltuiti doar in folosul lor“.

Asistentul-sef a mai spus ca Fizioterapia supravietuieste de vreo doi ani in felul acesta si ca, fara banii bolnavilor, nu se stie daca sectia ar fi functionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS