21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Tirgu Jiu face cadou o lucrare societatii ROVINCON

Primaria Tirgu Jiu face cadou o lucrare societatii ROVINCON

• Conducerea primariei anuntase initial ca lucrarile de amenajare vor fi efectuate de Directia de Servicii Comunale (DSC), aflata in subordinea consiliului local si platita din buget • DSC nici macar nu a mai participat la licitatie, care a fost cistigata, ca multe licitatii cu bani publici, de societatea ROVINCON • Licitatia a fost facuta cadou firmei lui Ion Raitaru, pe motiv ca DSC nu mai poate face fata volumului de lucrari pe care-l are de efectuat

Amenajarea peisagistica a celor doua parcuri din municipiul Tirgu Jiu, care gazduiesc Poarta Sarutului, Masa Tacerii si Coloana Infinitului, va incepe in citeva saptamini, cu bani proveniti dintr-un imprumut de la Banca Mondiala. Cea mai mare parte a lucrarii, in valoare de aproximativ 60 de miliarde, va fi executata de societatea CONS MIN, din Hunedoara, cistigatoarea licitatiei organizate la Ministerul Culturii. Prin acordul semnat, Primaria Tirgu Jiu s-a obligat sa realizeze si ea o parte din lucrari, estimate la aproximativ cinci miliarde de lei.

In urma cu citeva saptamini, primarul Florin Circiumaru a anuntat contributia primariei, constind in lucrari care vor fi efectuate de Directia de Servicii Comunale ( DSC), societate aflata in subordinea consiliului local. Referitor la aceleasi lucrari, conducerea primariei a anuntat ieri ca vor fi efectuate de societatea ROVINCON, care a cistigat licitatia facind o oferta la jumatate de pret. In acest fel, banii din bugetul local nu vor ramine la societatea aflata in subordinea consiliului local, ci vor merge la firma ROVINCON, cistigatoarea mai multor licitatii pentru lucrari din bani publici, apartinind omului de afaceri Ion Raitaru, unul dintre apropiatii PSD Gorj si ai lui Nicolae Mischie. DSC nici nu a mai participat la licitatie, pe motiv ca are de facut prea multe lucrari in oras. „Oferta celor de la ROVINCON a fost de 2,6 miliarde de lei, mai mica decit ne propusesem noi sa fie valoarea lucrarii. Nu s-a putut face incredintare directa catre DSC, pentru ca valoarea ne obliga sa facem licitatie. DSC nu a mai participat pentru ca trebuie sa faca multe alte lucrari in oras“, a motivat primarul Circiumaru intorsatura pe care au luat-o interesele privind aceasta licitatie.

Ministerul Culturii „a uitat“ sa includa in lucrari si soclul Portii Sarutului

Amenajarea peisagistica a celor doua parcuri care gazduiesc operele lui Brancusi consta in refacerea aleilor, in scoaterea unor arbori si plantarea altora, amenajarea unui sistem de iluminat unic in tara. Pe perioada lucrarilor, scaunele de pe Aleea Scaunelor vor fi scoase si adapostite pentru a fi protejate. Surpriza acestei amenajari o reprezinta faptul ca Ministerul Culturii a „uitat“ sa treaca intre lucrarile care vor fi efectuate si refacerea pavajului pe care este amplasata Poarta Sarutului. Lucrarea a fost „uitata“ si la restaurarea efectuata de firma LITHOS SNC, la sfirsitul anului trecut, pentru ca nu fusese inclusa in costul lucrarii. Reprezentantii Ministerului Culturii au precizat atunci ca pavajul va fi refacut la amenajarea peisagistica, dar se pare ca acest lucru a fost omis. Conducerea primariei spune ca seful Centrului de Cultura si Arta „Constantin Brancusi“ va lua legatura cu conducerea Ministerului Culturii pentru clarificarea situatiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS